Божков: Доволен съм от играта в защита

Tази година в националния отбор има много млади състезателки, които за първа година обличат екипа на България

Божков: Доволен съм от играта в защита

Селекционерът Георги Божков заяви, че е доволен от представянето на баскетболистките до момента. След последните две контроли преди предварителните квалификации със Словения и Швейцария, националният отбор за жени продължава подготовка в Самоков. 

"Доволен съм от момичетата. Тази година в националния отбор има много млади състезателки, които за първа година обличат екипа на България. По време на тези две седмици те се стараха много в подготовката и смятам, че свършихме добра работа. Много ми харесва, че има тенденция да играем в защита много добре. Натам насочихме много усилия и това трябва да бъде наша цел в следващите мачове. Не позволихме нито на италианките, нито на гъркините да си направят нападението. Липсва ни малко класа в атака, но това не е и оптималният ни състав. Има много момичета, които ни липсват - Жаклин Златанова, Ходжис", коментира Божков. Той е оптимист за предстоящите мачове със Словения и Швейцария. 

"В контролите играхме добре и ако продължим така може да имаме успех в предстоящите мачове със Словения и Швейцария. В официалните мачове, естествено е по-различно. Надявам се момичетата да запазят това настроение и да играят без напрежение, защото тези мачове не решават нищо, а само първата фаза", добави Божков. 

В тима има много проблеми с контузени състезатели. "Много трудно ни беше да играем без основния си плеймейкър. Екатерина Димитрова е много напреднала в тактическо отношение, играе със самочувствие. С нея нещата са по-различни. Предстои й преглед в София и магнитен резонанс, за да стане ясно дали ще може да играе. Надявам се да няма повече проблеми, много момичета излязоха от тима заради контузии - Вера Перостийска, Зорница Костова, Жаклин Златанова, Анета Митева. Но се радвам, че има кой да ги смени. Тези два мача с Гърция дадоха шанс на момичетата да натрупат самочувствие", каза още Божков.

Ясен е съставът на България за девойки до 20 години за Европейското

Шампионатът ще се проведе в периода 6-14 юли в столичните зали "Триадица" и "Свети Георги"

БК Берое с официална позиция новия сезон в НБЛ

Вижте какво съобщиха от Стара Загора

Окончателно: Без Берое в НБЛ през новия сезон

Клубовете имат срок до 15 август да платят таксата за участие

Собствениците на Бостън Селтикс продават отбора?

Бостън Баскетбол Партнърс искат да продадат всички акции до 2028г.

Няма почивка за Лука Дончич! Ще играе в олимпийска квалификация

Вижте подробности

Леброн отказа да преподпише с Лейкърс

Звездата ще се бори за по-добри условия

Шеф на Олимпиакос: Везенков е играч на Торонто

Вижте подробности

Торонто иска да задържи Везенков за новия сезон

Българинът беше пратен в Раптърс от Сакраменто

ОБРАТ: Везенков се завръща в Европа?

Италианска медия твърди, че той ще се завърне в Олимпиакос

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки