Лукойл грабна 11-а поредна титла след спектакъл срещу Левски (видео)

"Студентите" спечелиха 5-ия мач от финалната серия в Правец с 86:81

Лукойл грабна 11-а поредна титла след спектакъл срещу Левски (видео)

Левски беше много близо до това да прекрати хегемонията на Лукойл Академик, но в решаващия пети мач от финалната серия тази година "студентите" успяха да надиграят "сините" с 86:81 в Правец и да триумфират с 11-а поредна и общо 23-а титла на България в мъжкия баскетболен шампионат.

"Сините" си извоюваха правото на последен мач след много драматичен успех в София преди няколко дни, но този път шансът не бе с тях. Лукойл започна по-силно в Правец и след първата четвърт водеше с 16:10. Левски върна две от шестте си точки изоставане до почивката, но Лукойл направи 58:52 преди началото на последната четвърт.

В нея домакините домакините изпуснаха преднината си, но решителен кош на Тенчо Банев 28 секунди преди края направи резултата 84:81. След това Левски пропусна да върне коша и в крайна сметка "студентите" не сбъркаха до края, за да триумфират с титлата, която през тази година бе спечелена изключително трудно за разлика от минали сезони.

Това е 11-а поредна титла на за тима, който тази година оформи дубъл и с Купата на България. Тимът на треньора Тити Папазов пък остава с шест трофея по-малко като първенец на страната. За "сините" остава и донякъде успокоението, че във финала бяха абсолютно равностойни на по-класния тим на "студентите".

Брендън Хийт за пореден път демонстрира силна игра срещу "сините" и с точки поведе момчетата на Сашо Везенков към трофея с 20 точки. Дарил Уоткинс и Веселин Веселинов останаха с по 16.

За Левски Младен Пантич вкара 18. 

Иначе преди мача се разиграха грозни сцени, след като феновете на "сините" се сбиха с местната полиция. Причината бе, че привържениците не бяха допуснати в залата, въпреки че имаха пропуски. Обяснението на органите на реда бе, че залата в Правец вече е пълна. 
 

Напълно обяснимо запалянковците се ядосаха и започнаха да вилнеят. Фенове на "Левски" счупиха една от вратите и се сбиха с полицията. 
 
Председателят на Централния фенклуб на "сините" Владимир Владимиров-Гугутката заяви, че досега не е виждал подобно нещо.
 
"Това е скандално! Имаме 60 пропуска, а не ни пускат в залата. В сектора за гостуващата агитка са настанени фенове от Правец и Ботевград, заради които нашите момчета не могат да влязат и да подкрепят "Левски", оплака се Гугутката.
Ясен е съставът на България за девойки до 20 години за Европейското

Шампионатът ще се проведе в периода 6-14 юли в столичните зали "Триадица" и "Свети Георги"

БК Берое с официална позиция новия сезон в НБЛ

Вижте какво съобщиха от Стара Загора

Окончателно: Без Берое в НБЛ през новия сезон

Клубовете имат срок до 15 август да платят таксата за участие

Собствениците на Бостън Селтикс продават отбора?

Бостън Баскетбол Партнърс искат да продадат всички акции до 2028г.

Няма почивка за Лука Дончич! Ще играе в олимпийска квалификация

Вижте подробности

Леброн отказа да преподпише с Лейкърс

Звездата ще се бори за по-добри условия

Шеф на Олимпиакос: Везенков е играч на Торонто

Вижте подробности

Торонто иска да задържи Везенков за новия сезон

Българинът беше пратен в Раптърс от Сакраменто

ОБРАТ: Везенков се завръща в Европа?

Италианска медия твърди, че той ще се завърне в Олимпиакос

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки