Дунавска: Не мога да не бъда доволна

Aз не видях състезанието, защото ние през цялото време работехме с децата

Дунавска: Не мога да не бъда доволна

Старши треньорката на националния ансамбъл за девойки Камелия Дунавска заяви, че е доволна от представянето на състезателките, които спечелиха бронзов медал в многобоя на европейското първенство по художествена гимнастика във Виена.

"Всъщност аз не видях състезанието, защото ние през цялото време работехме с децата. Доволна съм от тях, разбира се. Не мога да не бъда доволна. Това е първия медал от много години насам в многобоя за девойките. Като цяло хората, които вчера след състезанието ме спираха и поздравяваха, ме направиха много щастлива, защото действително това е най-трудното съчетание, най-красивия, отбор - възхищават се на това колко са малки, колкото крехки, а колко сложно съчетание изпълняват", каза Дунавска при пристигането си в София. 

Тя добави, че на отбора му предстои много работа. "На децата сега им предстои един възстановителен лагер и се събираме отново. Започваме работа. Трябва да направим една композиция с бухалки, защото те вече имат с обръчи и живот и здраве другата година февруари месец е квалификацията за младежките олимпийски игри. Ние не сме се отказали, ще се борим. В крайна сметка е състезание и никой не знае какво ще случи", каза още Дунавска. 

Треньорката заяви, че след многобоя момичетата са били в шок за няколко минути. "Те бяха първите няколко минути бяха в шок, но безспорно си свършиха чудесно работата. Факт е, че показаха друга класа гимнастика и те нямат как да разберат и да усетят обстановката, защото специалистите не отиват при тях да им кажат какво са направили. Аз им благодарих, казах им, че са се справили чудесно, просто ни чака още много работа. Имаше жестока конкуренция на европейското първенство. Участваха 24 отбора, не помня преди това да са участвали толкова много ансамбли. Въпросът беше на нерви, който ще издържи да си изиграе композицията. Аз съм много щастлива, защото тези деца наистина показаха нещо различно. Щастлива съм, че има толкова хора, които са го видели и го оценяват. Те направиха една много сериозна заявка за бъдеще. Те са много талантлив отбор. Дай боже да за здрави, за да може да ги реализираме. Това, че имаме такава школа и такива успехи само задължава естествено", коментира още Камелия Дунавска.

Частна собственост на БСФШ ли е рейтингът на българските шахматисти?

Частна собственост на БСФШ ли е рейтингът на българските шахматисти?

ММС възстановява диалога с младежкия сектор

Предприети са нови стратегически партньорства

Място на почетната стълбичка е мечтата на девойките за ЕП по плажен хандбал

Шампионатът във Варназапочва утре

Българин с бронз от ЕП по борба за юноши в Нови Сад

Алан Джабиев донесе първи медал за националите на турнира

Погачар спечели първия планински етап на "Тур дьо Франс"(ВИДЕО)

Словенецът с категорична заявка за успех и във Франция

Щангите отрекоха протест и благодариха на Глушков

"БФВТ благодари на министъра на младежта и спорта, който протегна ръка към нас в толкова труден момент"

ИЗВЪНРЕДНО: Осъдиха Георги Градев!

Вижте подробности

Красен Кралев е номинацията на ГЕРБ-СДС за спортен министър

Вижте състава на проектокабинета

Минчева шампион на 25 метра пистолет

Втора остана Гинка Дачева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки