1. Novsport
  2. - Италия
  3. Буфон и компания ще помагат на България срещу Чехия

Буфон и компания ще помагат на България срещу Чехия

Отиваме за победа в Прага, обеща капитанът на Скуадрата и Ювентус

Буфон и компания ще помагат на България срещу Чехия
Италия ще опита да спечели гостуването на Чехия в петък в световна квалификация от нашата група, а по този начин да дръпне на върха и почти сигурно да си гарантира първото място в крайното класиране, обяви стражът на "скуадра адзура" Джанлуиджи Буфон.

Квалификационната кампания за Мондиал 2014 е вече преполовена, а Италия оглавява класирането в нашата група с актив от 13 точки. Българският тим, който има мач повече, е на второто място с 10 точки, а чехите са трети с 8 точки от пет мача. Евентуална победа на Чехия утре ще постави под сериозно напрежение италианците, тъй като разликата между двата тима ще бъде намалена само на две точки, преди мача между двата тима в Италия през септември.

Буфон, който е женен за чешкия супермодел Алена Шередова, заяви за днешния брой "Gazzetta dello Sport": "Чехите са един от тези отбори, който трябва да можеш да победиш, защото те винаги правят нещата за съперника много трудни. Ако отидем там и не играем добре, като нищо можем да загубим".

Стражът на Ювентус допълни: "Ако изиграеш нормален мач срещу тях, може и да грабнеш точката, но ние искаме да покажем най-доброто от себе си, да спечелим мача и да увеличим разликата от преследвачите си".

Италианците, които са световни шампиони от шампионата на планетата през 2006 година, ще бъдат в Прага без защитника на Дженоа Лука Антонели. Той ще бъде заменен от бранителя на Ювентус Андреа Бардзали. Чехите пък няма да могат да използват голмайстора на Уотфорд Матей Видра, който е контузен.