Берое: Равносметка на актуалните теми за април и май

Всички ние гледаме смело към следващия сезон, чието начало ще поставим на 17 юни с началото на подготовката на мъжкия тим

Берое: Равносметка на актуалните теми за април и май

ПФК "Берое" продължава периодично да представя равносметка по актуалните теми, които вълнуват привържениците на клуба. Надяваме се така да бъдем полезни, давайки оценка на състоянието, в което се намира отбора във всеки един момент. Днес ви представяме третата ни преценка за случилото се досега през април и май 2013 г.

Определено "Берое" направи  изключително силен полусезон, който дори е определян от фенове и специалисти като най-успешния в историята. През пролетта тима спечели 31 точки и вдигна Купата на България, което даде право на клуба да участва в европейските клубни турнири.

През месеците април и май "Берое" изигра цели 15 мача, в които записа 10 победи, 3 равни и само две зaгуби (от "Левски" и от ЦСКА). Във всеки тях се видя огромното желание за игра на всеки един футболист, както и доброто физическо състояние на състезателите. Това бе постигнато от треньорския щаб без скъпи лагери в чужбина, а с подготовка изцяло в Стара Загора. С това инвестицията в базата на клуба, която ПФК "Берое" направи през миналото лято започна да се изплаща и да дава желаните резултати. Според редица експерти новопривлечените футболисти са паснали перфектно на отбора и "зелено-белите" постигнаха всичко това без скъпоплатени футболисти и трансфери. В множество интервюта играчи и треньори кратко и ясно посочиха причините за всичко това – сплотен колектив и спокойствие за всичко, което не е основна дейност на клуба.

Най-големият връх не само през въпросните месеци, но и за цялата година бе финалната среща от турнира за Купата на България. Там тима победи "Левски" (София) и вдигна трофея, в един изключителен мач, определян за номер 1 на сезона. Същевременно това бе и може би най-драматичния и изпълнен с футболни достойнства финал в новата историяна този турнир. В него "Берое" показа непримиримия си дух и характер и с помощта на вярната си публика успя. Тук е моментът да благодарим и на вас, феновете, не само за подкрепата на финала, но за това, че бяхте с нас винаги и навсякъде. Благодарим ви, че ни повярвахте и ни се доверихте безрезервно. Уверяваме ви, че всичко което правим е за вас. Ние също никога няма да ви предадем и се надяваме да изживеем още по-добри емоции заедно.

Те, разбира се, са свързани и с участието в европейските клубни турнири. Ръководството на ПФК "Берое" направи и ще продължава да прави всичко възможно символът на Стара Загора да представя града в Европа с домакинства именно под Аязмото. Тук, където ни е мястото. Както е известно UEFA инспектира стадион "Берое", във връзка с лицензирането на съоръжението чрез своя представител Теро Аувинен, който остави своите предписания за всичко, което трябва да бъде направено. Клубът започна работа още минути след тръгването на финландеца от стадиона и към момента тези дейности се движат по план. Така ще изпълним едно наше обещание - а именно да сбъднем мечтата на всички беройци отново да гледат любимия тим у дома.

През изминалите месеци зелено-белите се сдобиха и с още една нова придобивка, която бе желана изключително много от всички с беройска кръвна група – Музей на славата на клуба.  В момента там са изложени шампионската купа от 1986 г., двете Купи на България от 2010 г. и 2013 г., както и първата Балканска купа, спечелена от български отбор – "Берое" през 1968 г. освен тях могат да бъдат видени много интересни експонати като фланелка от 1959 г., шампионски фланелки, топката от шампионския мач, флагчета и програми от знаменити мачове, както и още предмети, свързани с историята на клуба. Напомняме на всички, че "Берое" продължава своята кампания по набиране на експонати за Музея. Всеки желаещ може да занесе своите придобивки всеки ден между 10:30 и 13:00, както и между 13:30 и 18:30 часа и така да ги сподели с всички привърженици на нашият голям клуб.

Към музея бе открит и официален фен магазин, в който се продават най-различни артикули с клубните цветове. Асортиментът там ще бъде обновяван и допълван постоянно, спрямо нуждите на нашите фенове. Ръководството на ПФК "Берое" планира и още изненади за привържениците, а всичко това ни приближава все повече към еталоните в европейски мащаб.

Успехи на различни нива постигнаха и малките футболисти от детско-юношеската школа на "Берое".  Сред тях са класирането на финал за Купата на БФС при юношите старша възраст, 27-те поредни победи от 27 мача на "Берое" 98, с голова разлика 188-4, достойното представяне на набора в Елитна юношеска група, който победи през тези месеци сочените за грандове "Левски" и ЦСКА напълно убедително, както и успехите и участията в различни български и международни турнири.

Освен това юношите старша възраст са на крачка от завръщането си в Елитната група до 19 г. Преди дни момчетата на Господин Мирчев победиха "Локомотив" (Пловдив) с 2:0 и по този начин стигнаха до национален бараж срещу "Светкавица" (Търговище), който ще се играе на 12 юни от 18 ч. в Сливен.

Децата на "Берое", родени през 1998 година, пък се класираха на осминафиналите на Държавното първенство. Възпитаниците на Владислав Януш победиха с 1:0 пловдивския "Спартак" и продължават сред 16-те най-добри отбора. На 7 юни (петък) от 18 часа на стадион "Слави Алексиев" в Плевен беройци ще изиграят първата си среща от 1/8-финалите срещу местния "Спартак". Реваншът е два дни по-късно в същия час на Изкуственото игрище в града на липите. При успех старозагорци ще се класират сред 8-те най-добри отбора при децата. Жребият за 1/4-финалите е на 11 юни.

Всички ние гледаме смело към следващия сезон, чието начало ще поставим на 17 юни с началото на подготовката на мъжкия тим. Вярваме, че отново ще можем да постигнем заедно успехи по терените и на трибуните.

Пресслужба на Берое

Ботев Пловдив надви Берое в приятелска среща

"Канарчетата" стигнаха до успех с 1:0

Берое остава без треньор?

Ачиари бил пред завръщане в Мурсия

СПАСЕНИЕ! Локо (Сф) остава в Efbet лига (ВИДЕО)

"Железничарите" стигнаха до категоричен успех с 3:0 срещу Берое

Ачиари доволен: Показахме голям професионализъм

Треньорът на Берое бе щастлив след успеха над Хебър

Берое публикува годишния си финансов отчет

Вижте подробности

Ачиари: Изиграхме много интелигентен мач, много съм доволен

Треньорът на заралии остана доволен от успеха

Берое шокира ЦСКА 1948 в Бистрица с късен гол (ВИДЕО)

Политино реализира в 88-ата минута

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

Себастиан Вия: Работихме много, головете са доста важни за мен

Новата звезда на Берое изрази радостта си след успеха над Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки