"Жълтата подводница" изплува обратно до Примера Дивисион

Елче и Виляреал ще играят в испанския елит през следващия сезон, вижте кои тимове ще участват в плейофите за място в Примера Дивисион

"Жълтата подводница" изплува обратно до Примера Дивисион

Отборът на Виляреал се завърна в Примера Дивисион. След като прекара един сезон във второто ниво на испанския футбол, от следващата кампания „жълтата подводница” отново ще е част от испанския елит. Това стана факт, след като днес в мач от последния кръг на Сегунда Дивисион Виляреал се наложи с минималното 1:0 като домакин на Алмерия и по този начин си осигури второто място в крайното подреждане.

Завършилите на първите две позиции в крайното класиране тимове печелят директна промоция в испанския елит. Освен Виляреал, в Примера Дивисион през следващия сезон ще играе и отборът на Елче, който финишира първи в Сегунда Дивисион и си бе осигурил промоция в елита още преди няколко кръга.

Единственото попадение за Виляреал в мача срещу Алмерия на "Ел Мадригал" бе дело на Джонатан Перейра в 55-ата минута.

В плейофите за място в Примера Дивисион участие взимат завършилите от трета до шеста позиция отбори, а това са Алмерия, Хирона, Алкоркон и Лас Палмас. В полуфиналната фаза на плейофите Алмерия ще срещне Лас Палмас, а Хирона ще се изправи срещу Алкоркон. Победителят от всеки сблъсък се класира за финала, а спечелилият финалния мач играе в Примера Дивисион през следващия сезон.

Ето и резултатите от мачовете от последния кръг на Сегунда Дивисион от днес:

Херес – Барселона Б 2:1

Виляреал – Алмерия 1:0

Рекреативо – Уеска 0:0

Мурсия – Лас Палмас 1:0

Расинг Сантандер
– Еркулес 3:0

Хирона – Реал Мадрид Кастиля 1:1

Елче – Гуадалахара 3:1

Мирандес – Спортинг Хихон 2:1

Луго – Понферадина 2:2

Алкоркон – Сабадел 4:0

Утре е последната среща от 42-ия кръг, в която Нумансия е домакин на Кордоба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки