България отнесе Франция във второто гостуване с 3:0 (ВИДЕО)

"Лъвовете" спечелиха първия гейм с 26:24, след което взеха втория с 31:29, а накрая разбиха "петлите" с 25:20

България отнесе Франция във второто гостуване с 3:0 (ВИДЕО)
Националният отбор на България по волейбол спечели безапелационно второто си гостуване на Франция от Световната лига, разбивайки "петлите" с 3:0 гейма (26:24, 31:29, 25:20). Срещата се игра в Метц и бе от програмата на група "А" на надпреварата, където са още отборите на Бразилия, Полша, САЩ и Аржентина.

Преди два дни "лъвовете" се наложиха над "петлите" и в първия мач на френска земя с 3:2 гейма. 

Мачът започна с две поредни точки за "петлите", а след успешна атака на Гоцев за 1:2, домакините направиха още две поредни успешни атаки и дръпнаха с 4:1. "Трикольорите" обаче бързо съумяха да се съберат, изравниха резултата, а на първата техническа пауза изоставаха едва на точка от съперника си. След 30-секундното прекъсване французите заиграха по-добре и се откъснаха до 15:11, но след добра серия от начален удар на Скримов, на втората техническа пауза резултатът бе 16:14 в полза на домакините. След почивката българите натиснаха съперника и започнаха да водят играта. Домакините пък ни подариха няколка точки от сервис, а накрая след носена топка нашите се поздравиха с успеха в гейма с 26:24. 

Втората част, както и първата, започна с две поредни точки за домакините, които те съумяха да съхранят до първата пауза, когато водеха с 8:6. След кратката почивка нашите успяха да изравнят резултата, но точно преди второто прекъсване направиха две грешки при него изоставаха с 14:16. Последва мобилизиране на българите, които обърнаха развоя в своя полза, но в крайна сметка не съумяха да затворят гейма до 25 точка заради 2 добри атаки на Нгапет. В крайна сметка нервите на "лъвовете" се оказаха по-здрави и след 2 страхотни блокади на Йосифов те затвориха гейма при 31:29 в своя полза. 

В третата част напрежението падна от плещите на българските момчета и те дръпнаха с няколко точки преднина от самото начало. Атаката на "трикольорите" тръгна с пълна сила и те намалиха  грешките си наполовина, в сравнение с предишния гейм. След втората техническа пауза, която дойде при 16:14 в наша полза, момчетата на Камило Плачи вдигнаха още повече оборотите и в крайна сметка затвориха гейма при 25:20. 
 
Така България победи Франция чисто с 3:0 гейма във второто си гостуване на "петлите" и вече събра актив от 5 точки, с който временно излезе начело в класирането на група "А". Следват Бразилия, САЩ и Аржентина с по 3 точки, но бразилците са с мач по-малко. 

Статистика

Състави

ФРАНЦИЯ: Бенжамен Тонюти, Мори Сидибе, Ървин Нгапет, Самюел Тюиа, Жерал Арди-Десурс, Кевин Льо Ру - Женя Гребенников-либеро
Старши-треньор: Лоран Тийе

БЪЛГАРИЯ: Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов,  Светослав Гоцев - Мартин Божилов-либеро
Старши-треньор: Камило Плачи. 
 
 
 
 
 
Лектори от Япония, Норвегия и Сърбия ще водят Треньорската конвенция на CEV в София

Ацуши Като е опитен волейболен треньор и инструктор от Япония

България ще играе приятелски турнир с Италия, Бразилия и Иран

Зала "Левски София" приема надпреварата през август

Национал на България с трансфер на Апенините

Георги Татаров подсили новака Юаса Батери (Гротадзолина)

Тежка загуба за България срещу Куба в Лигата на нациите

Момчетата ни допуснаха поражение с 0:3 гейма, като спечелиха само 56 точки в мача

България отстъпи пред световния шампион Италия (ВИДЕО)

Нашите не взеха гейм във волейболната Лига на нациите

Фурор за тима на Зетова в Тирана

Националният отбор на България приключи без загубен гейм груповата фаза на Балканиадата по волейбол до 18 години

Отнесохме Албания на Балканиадата по волейбол

Тимът на Антонина Зетова с 22 аса в Тирана

Иван Петков пое отбора на Ева Янева

Вижте подробности

България отнесе Турция за успех №3 във VNL (ВИДЕО)

Нашите вече имат 8 точки в актива си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки