Чикаго поведе на Бостън след "внезапна смърт"

Блекхоукс надиграха Бруинс с 4:3 в първия мач за купа "Стенли"

Чикаго поведе на Бостън след "внезапна смърт"
Чикаго Блекхоукс спечели драматично първия мач от финалния плейоф в НХЛ, след като срази Бостън Бруинс с 4-3 с "внезапна смърт"  в своята зала "Юнайтед Сентър". 
 
Гостите бяха по-добрият отбор почти през целия двубой, който се реши чак в третия оувъртайм, но направиха куп пропуски и така изостават в серията за Стенли къп. Следващия двубой е ранните часове на 16 юни, отново в Чикаго, след което идват два мача в Бостън.
 
Бруинс направи пробив в средата на първата третина. Тогава Милан Лучич откри резултата, а същият хокеист удвои преднината на своя тим 51 секунди след началото на втората част. Малко след това Брендън Саад да вкара за Чикаго и да намали за 1-2.
 
В последната третина гостите отново започнаха по-добре и реализираха трети гол чрез Патрис Бержерон. Блекхоукс обаче издържаха на напрежението и се добраха до изравняване чрез попадения на Дейв Боланд и Джони Одуя.
 
Така се стигна до оувъртайм. В първата, а и във втората Бостън изглеждаше доста по-свеж на леда, но въпреки това гол не падаше. В средата на третото продължение Андрю Шоу се възползва от шанса си и наказа гостите, донасяйки победа за Чикаго в първия двубой от серията.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки