Айтос ще бъде домакин на детски футболен турнир

За втора поредна година град Айтос ще бъде домакин на футболен турнир за деца за Купа Фаризели, подарена от италиански бизнесмен, който работи и на Апенините и в българския град

Айтос ще бъде домакин на детски футболен турнир

За втора поредна година град Айтос ще бъде домакин на футболен турнир за деца за Купа Фаризели, подарена от италиански бизнесмен, който работи и на Апенините и в българския град. През тази година в състезанието ще участват 9 отбора от момчета, родени през 2003 година. Мачовете ще се играят на 15-и и на 16-и юни на Градския стадион в Айтос. Генерални спонсори на турнира са фирмите Рома 2000 и Антомас (Болоня), както и Община Айтос.

Градоначалникът Васил Едрев и основният спонсор Роберто Фаризели ще дадат началото на турнира в събота, в 9.00 часа. Деветте участващи отбора са разпределени в три групи. Идеята е да участват максимален брой деца от Айтос, като освен двете градски школи Вихър (Айтос) и Чилибонов (Айтос), училищните състави също са включени, но носят футболни имена. За първи път ще има отбор извън Бургаски окръг и това са децата на Янтра 1919 (Габрово), които попаднаха в предварителна група А заедно с два айтоски състава. В група В Черноморец (Бургас) има два съперника от града-домакин, както и Карнобат в група С.

Жребий за предварителните групи:
група А: Устрем (Айтос), Чилибонов, Янтра 1919 (Габрово)
група В: Вихър-1 (Айтос), Орел (Айтос), Черноморец (Бургас)
група С: Вихър-2 (Айтос), Сторм (Айтос), Карнобат

Отборите играят всеки срещу всеки в групите, но точкуването е по италианска система за аматьори- 3 точки за победа, 2 за равенство и 1 за загуба. Два мача едновременно на два терена ще дадат началото на турнира: Устрем (Айтос)- Янтра (Габрово) и Вихър-1- Черноморец. Следват мачове за разпределение на местата от 5-о до 9-о и от 1-о до 4-о. Амбицията ни е нивото на турнира да се вдига от година на година и в един момент да стане дори международен, заявиха организаторите. Миналата година Черноморец спечели турнира, след като на финала победи Карнобат с 4:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки