Хари Реднап болезнено откровен: Англия не знае да играе футбол

"Само ритаме топката напред и големите ни звезди никога не постигат нищо заедно в националния отбор"

Хари Реднап болезнено откровен: Англия не знае да играе футбол
Мениджърът на КПР Хари Реднап отправи унищожителна критика към националния отбор на Англия, като заяви, че този отбор „не знае да играе футбол”.

„Трите лъва” отнесоха много нападки след контролите срещу Ейре (1:1) и Бразилия (2:2), а негативните оценки бяха подхванати на нов глас след ужасяващото представяне на отбора до 21 години на Европейското първенство в Израел. Там Англия загуби всичките си 3 мача в груповата фаза от Италия, Норвегия и Израел.

В своята рубрика в таблоида „Сън”, Реднап призова за кардинални промени в националния отбор за цялостно подобряване нивото на футбола на Острова.

„Винаги съм приемал присърце английския национален отбор на всички нива и бях ужасно разочарован да гледам как се представяме толкова слабо срещу други страни, когато имаме толкова много талантливи играчи като индивидуалности”, пише Хари Худини.

„Но най-належащият проблем, пред който сме изправени, е че английският футбол трябва да се промени. Тази промяна трябва да започне от най-високо ниво. Рой Ходжсън и всички треньори на по-малките възрасти трябва да работят в тази насока. Не знаем как да играем футбол. Просто ритаме топката напред и това не води до нищо. Не тренираме децата по правилния начин още от най-ранна възраст. В резултат на това националният отбор се представя много под очакванията и потенциала си”, убийствено директно казва Реднап.

Според него неуспехите не се дължат на липса  на качествени играчи, а на слабо подготвени треньори.

„Погледнете така нареченото „златно поколение” на Стивън Джерард, Франк Лампард, Джон Тери, Уейн Рууни и т.н. Като отделни играчи няма страна в света, която на хартия да може да се сравнява с тези звезди. Но заедно те никога не постигат нищо, защото само ритаме високо топката напред в празни пространства и очакваме да се случи нещо. В международния футбол не можеш само да риташ напред и да се надяваш на нещо, защото така подаряваш топката на съперника. Най-важно е владеенето на топката, нейното спечелване, когато я загубиш, контролирането на играта. Ние имаме нужда от треньори, които вярват в този идеал. Сега ги нямаме”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки