Сираков не се церемони с Гулдан и Льойкс

Новият силен човек на "Герена" връзва заплатата на Жоао Силва с головете на португалеца

Сираков не се церемони с Гулдан и Льойкс
Левски на този етап продължава да е без но­ви централни защитни­ци поради новата политика, въведена от Наско Сираков. На „Герена" вече няма да има огромни заплати и това е причината да не се стига до финални преговори нито с Лю­бомир Гулдан, нито с Кеес Льойкс. Набелязаните цен­трални бранители имат висо­ки финансови претенции, а Сираков е безкомпромисен по този въпрос.

Словакът досега е получа­вал по 7500 евро на месец в Лудогорец, а от Разград са отка­зали да преподпишат, защо­то той е завишил претенции­те си. Левски няма как да му даде 10 хиляди евро на месец и поради това, че е на 30 годи­ни. Гулдан е пожелал договор за 3 години, а сините не отстъпват от предложението за двегодишно обвързване.

Подобна е ситуацията и с Кеес Льойкс. Все пак е възмож­на промяна в близките дни, за­щото Левски е притиснат и от времето, тъй като в понеделник започват тактически­те тренировки на лагера в Австрия. Там Сираков ще прего­варя с всички футболисти, ко­ито получават над 8 хиляди евро. Те ще бъдат убеждавани да намалят заплатите си, ка­то никой няма да мине метър.

Жоао Силва примерно ще трябва да отстъпи с поне 4 хиляди евро на месец. В момен­та той получава около 17 хи­ляди евро месечно. Португа­ецът ще получи сложен анекс, при който възнаграждението му ще варира в зависимост от броя на изиграните мачобе и отбелязани голове. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки