Сензациите в пресата: УЕФА отказа Гриша Ганчев от сливане на ЦСКА с Литекс

И още: Левски виси за Европа заради дълг, навиват Бербо да работи за ЦСКА, нападат Любо Пенев заради минерална вода, Берое иска Златински

Сензациите в пресата: УЕФА отказа Гриша Ганчев от сливане на ЦСКА с Литекс
Сензациите в пресата днес, петък, 14 юни 2013 година:

Меридиан мач: УЕФА отговори на Гриша Ганчев: Забравете за сливане с ЦСКА!

УЕФА размаха пръст на Гриша Ган­чев и „Титан" за евен­туално сливане на Литекс и ЦСКА. научи „Меридиан Мач". Вче­ра евроцентралата от­говори на запитване­то, което бизнесменът от Ловеч бе пратил до Нион. „Прибегнете ли до сливане. ЦСКА ще бъде изхвърлен за 5 години от евротурнирите ". пише в доку­мента.

Така Гриша Ганчев и ..Титан" са решили да задействат план ..Б". ЦСКА за­пазва своята история и лиценза си. което означава сигурно участие в евротурнирите и в новото пър­венство. Литекс също остава в "А" група. Титаните" обаче се задължават да изчис­тят в срок до 31 де­кември всичките си задължения. Гриша Ганчев се наема с из­дръжката на клуба в следващата половин година. Официално той няма да се води шеф в ЦСКА до 1 януари.

Ди­митър Борисов и Иво Иванов ще вадят пари в следва­щите 6 месеца само за да сложат край на многобройните дъл­гове.

В периода, в който издържа реал­но клуба, Ганчев ще придобие акции, тъй като разходите, из­лезли от неговия джоб, ще се тран­сформират в про­цент от собственос­тта на ЦСКА. Няма да има официална сделка поне до понеделник, тъй като Гриша Ганчев е из­вън страната.

7 дни спорт: Навиват Бербатов да работи за ЦСКА

Димитър Бербатов може да започне да работи за ЦСКА, ако Гриша Ганчев осъществи плановете си и поеме финансирането на "Армията". Идеята е Митко да помага на клуба да намира млади таланти чрез специален собствен проект.

Преди известно време деветката на Фулъм обяви намерението си да прави детско-юношеска школа в София. Бербо дори започна процедури по намирането на подходящ терен и потърси помощ от Столична община. Всъщност тази идея датира от много отдавна и бе планирана да се осъществи от трима души - Бербатов, Емил Данчев и Гриша Ганчев.

Първоначалният план бе теренът да бъде в Ловеч, но след последните събития около ловешкия бизнесмен и ЦСКА, сега на дневен ред е това да стане в София. Ганчев вече е провел първоначални разговори с Бербатов и ако всичко е наред, младите таланти в програмата ще се готвят под ръководството на треньори от ЦСКА.

Така "червените" ще имат предимство, ако решат да привлекат някое от момчетата на Бербо. Преди това да се случи обаче Гриша Ганчев трябва да се ангажира с финансирането на "армейците". Бизнесменът смята да прати най-добрите юноши от школата на "оранжевите да се готвят на "Армията". Същото ще направи и Емил Димитров с най-талантливите юноши от академията в Етрополе.
 
Меридиан мач: Левски с ултиматум за Европа заради дълга към Ботев (Вр)

Ако иска да играе в Европа, Левски ще трябва да издължи до края на месец юни па­рите по трансфера на националния вратар Михаил Иванов, когото привлече през зимата от Ботев (Bp). Това ста­на ясно след заседани­ето на Управителния съвет на клуба, в което се включиха и членове на Общото събрание. Спортният директор Валентин Станчев опи­са ситуацията:

„Имаме становище от Лицензионната коми­сия, която сезирахме за случая. От там ни съобщиха, че ако искат да играят в Лига Евро­па, „сините" трябва да ни се издължат до 30 юни. Ако не го напра­вят, няма да получат лиценз за Европа", зая­ви Валентин Станчев.

Врачани са се отказали от завеждането на съ­дебен иск за дължима­та от столичния гранд сума, която е около 25 000 евро. „Преди седмица, когато публично и по медиите обявихме проблема, имаше фи­нансова реакция от тяхна страна, която обаче не е в пъпен размер", уточниха от ръко­водството на Ботев (Bp).

Меридиан мач: ЦСКА търси дом на играч №1

Футболист №1 на Бъл­гария за 2012 година Георги Миланов със си­гурност ще играе в ЦСКА. Очаква се халфът на Литекс да пристигне на „Армията" заедно с още четирима футболис­ти от Ловеч. Ръководс­твото усилено търси лук­созни апартаменти, къ­дето да настани играчите. Те ще започнат тре­нировки с новите си съ­отборници до няколко дни. Другите спрягани за ЦСКА са Николай Бодуров, Александър Цвет­ков, Симеон Славчев и Армандо Ваюши.

Младият талант е наб­людаван от много евро­пейски клубове и съвсем скоро може да бъде про­даден. Гриша Ганчев се надява, че с екипа на ЦСКА Георги Миланов може да реализира по-сериозен трансфер.

Благодетелят на Ли­текс е извън България, но въпреки това подреж­да нещата за бъдещата сделка за придобиване на ЦСКА. Ганчев се надява на вариант, в който „армейците" да играят в Европа още този сезон.

Любимецът на Христо Стоичков - Георги Мила­нов, на този етап се очертава, като най-сери­озното попълнение в се- лекцията. Твърде въз­можно е националът да играе в ЦСКА като пре­отстъпен, но и това пред­стои да бъде уточнено.

Другите четирима футболисти на Литекс, които ще тръгнат към ЦСКА, идват по изрично­то настояване на Христо Стоичков. Николай Бодуров, Александър Цветков, Симеон Славчев и Армандо Ваюши са изк­лючително перспективни играчи, които ще проме­нят значително облика на „армейците". Други двама любимци на Кама­та Илия Миланов и Мом­чил Цветанов на този етап остават в Ловеч.
 
Меридиан мач: Скачат на Любо заради вода

Човек на президен­та на БфС Боби Ми­хайлов е обявил вой­на на селекционера Любослав Пенев, на­учи „Меридиан Мач". Става дума за Весе­лин Маркович, който в момента се води съ­ветник на Михайлов.

Очевидци твърдят, че Маркович обикалял коридорите на сгра­дата на БфС на ул. „Иван Асен" и не спи­рал да атакува Любо Пенев. Причината за агресията на чинов­ника, който наскоро навърши 75 години, е... минерална вода.

Селекционерът, който върна любовта на хо­рата към национал­ния отбор, държал футболистите от всич­ки държавни гарниту­ри да пият вносна ми­нерална вода. Тя би­ла близо двойно по-скъпа от българската. Това според Марко­вич било ненужна прищявка, която сто­пявала бюджета на БФС.
 
Тема спорт: Берое иска национал на Локо (Пд)

Берое проявява интерес към национал на Локо Плов­див, разбра "Тема Спорт". Заралии искат капитана на черно-белите Христо Златински. 28-годишният полуза­щитник може да напусне "Лаута", ако скоро не стане ясно бъдещето на клуба.

Той обаче все още очаква разви­тие около евентуалното завръщане на Константин Динев, преди да реши какво да прави. Ако бившият собственик отново поеме издръжката на железничари­те, то той със сигурност ще продължи да носи черно-белия екип.

Старши треньорът на Бе­рое Петър Хубчев иска на всяка цена да привлече поне един футболист в средата на терена. През зимата спе­циалистът опита да вземе младока Георги Костадинов, с който се познава от съвме­стната им работа в Черно­морец Поморие. От Лудогорец обаче отказаха да се раз­делят с бившия младежки на­ционал. Заради това той е набелязал няколко футболис­ти на тази позиция, сред ко­ито е и Златински.

През ми­налия сезон националът запи­са 26 мача, в които отбеляза 4 попадения. Хубчев се надя­ва той да помогне на зара­лии с опита си в Лига Европа.

Освен в средата на тере­на старозагорци ще търсят подсилване и по крилата. В момента Петър Хубчев раз­полага на поста с Давид Каядо, Дончо Атанасов и Георги Андонов. Очаква се към тима да се присъедини още един флангови футболист. Той трябва да пристигне за старта на подготовката на зелено-белите на 17 юни.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки