Полицията в Малайзия предложи по 320 долара на всеки фен за помощ в борбата с футболното хулиганство

Решението е взето след поредните безредици, този път по време на полуфиналните мачове за Купата на Малайзия

Полицията в Малайзия предложи по 320 долара на всеки фен за помощ в борбата с футболното хулиганство

Бесни и уморени в опитите си да укротят футболните хулигани, ръководителите на футбола в Малайзия прибегнаха до нестандартен метод. Те предлагат по 1000 малайзийски рингита (около 320 щатски долара) на всеки фен, който се включи в борбата срещу футболните хулигани и помага да бъдат заловени необузданите зрители по трибуните.

Решението е взето след поредните безредици, този път по време на полуфиналните мачове за Купата на Малайзия миналия месец. Офертата е отправена за предстоящата финална среща за трофея, който ще се състои на 29-и юни и съперници там са Келантан и Йохор Дарул Такцим. От федерацията са посъветвали отборите да определят и 100 неформални лидери, които да отговарят за контрола на самите контролиращи.

"Решихме да приложим нещо различно, нестандартно, позитивно и надяваме се ефективно, заяви директорът по първенствата в малайзийската федерация Хамидин Мохд Амин. Всички билети на 87-хиляди стадион в Куала Лумпур вече са продадени и е ясно, че трибуните ще бъдат запълнени до последния човек. Полуфиналите и на двата отбора бяха съпътствани с проблеми със запалянковците, като Йохор и Паханг трябваше да прекратят срещата си, а Йохор отнесе глоба.

Същото беше положението с Келантан, който плати 40 хиляди рингита финансови санкции. "Искаме да провокираме доброто в малайзийския футболен фен. Всеки трябва да се грижи за своята сигурност и за тази на приятелите си, твърди секретарят на федерацията Сери Вира Салех Мат Рашид. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки