Футболната звезда на Шумен Александър Димов откри Ариана Аматьорска Лига 2013 в града (СНИМКИ)

Националният турнир Ариана Аматьорска Лига стартира днес в Шумен

Футболната звезда на Шумен Александър Димов откри Ариана Аматьорска Лига 2013 в града (СНИМКИ)

Националният турнир Ариана Аматьорска Лига стартира днес в Шумен. Местната футболна звезда Александър Димов и Димитър Вълканов - началник отдел „Образование“ в община Шумен, откриха надпреварата в 18.00 часа, като изпълниха първия център в мача между „Тайфун” и „Хулиган”, завършил при резултат 5:3. В другата среща в спортен комплекс „Атлетик Арена”, „ФК УСТРЕМ” загуби от „Радецки Браничево” с 2:4. Преди откриването се състоя и приятелски демонстративен двубой между медиите и община „Шумен“, завършил с победа 3:1 за общинарите.

Официалните гости приветстваха отборите и пожелаха на всички да се забавляват на терена, а най-заслужилият тим да спечели титлата на Ариана в Шумен.  

Общо 630 любители футболисти в 63 тима се впускат в битка за титлата на Ариана в Шумен този уикенд. Надпреварата се очертава да бъде равностойна с оглед записалите се участници. Двукратният шампион на Ариана Аматьорска Лига в Шумен през 2010 и 2011 г. – „Трите мечки“, е отново претендент за отличието през 2013 г. В рамките на турнира ще бъдат изиграни общо 63 мача, като в неделя (16 юни) ще стане ясен шампионът на Шумен. Решителният мач за титлата започва в 16.40 часа.

Ариана Аматьорска Лига се организира за четвърта поредна година по инициатива на най-продаваната марка бира от 2009 г. насам. Турнирът гостува в 13 града на България между април и юли, като това ще бъде най-мащабното издание на надпреварата. Шампионатът през тази година се провежда във формата на директни елиминации. Регионалните победители ще представят своите градове на големия финал през юли.

Първенецът сред аматьорските състави ще получи голямата награда – шанс да премери сили срещу професионалния шампион по футбол на България за сезон 2012/2013 – „Лудогорец“. Освен това всички отбори тази година ще имат допълнителна мотивация да достигнат до финала. Организаторите от Ариана ще изпратят аматьорите финалисти на мача за Супер Купата на Европа на 30 август 2013 г. в Прага между Челси и Байерн Мюнхен. Последната специална награда е за най-талантливия млад играч, който ще изкара пробен период при шампионите с надеждата да стане професионален футболист. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки