1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Локо (Сф) започна подготовка с 19 футболисти

Локо (Сф) започна подготовка с 19 футболисти

Седем са новите попълнения, утре "железничарите" занимават в Банско

Локо (Сф) започна подготовка с 19 футболисти

Отборът на Локомотив (София) започна подготовка със седем нови футболисти. 19 играчи бяха изведени на стадион „Локомотив” от старши треньора Емил Велев на първото занимание преди започването на новия сезон в родното първенство.

Новите попълнения в състава на „железничарите” с Жан-Баптист Якасонго, Джереми Родригес, Тодор Христов, Даниел Гаджев, Дилян Колев, Марко Ранджелович и Кристиян Кацарев. Кирил Михайлов, който е юноша на Левски, ще изкара тренировки с отбора на проби.

Утре Локомотив заминава на своя първи лагер в Банско. Там към тима ще се присъедини също на проби игралият през пролетта в отбора на Етър (Велико Търново) дефанзивен халф Азрат Махамат. На подготовката в планинското градче ще бъдат тествани още футболисти и групата, с която наставникът Емил Велев ще работи, ще стане от около 25 футболисти.

От ръководството на „железничарите” обявиха, че през следващата седмица ще водят разговори с играчите, чиито договори изтичат в края на този месец, след което ще има и яснота относно това кои ще останат и кои ще напуснат отбора.

”Железничарите” ще бъдат в Банско до 29 юни, като ще изиграят три контроли – с албанския Теута (21 юни), с Раковски (26 юни) и с Черно море (29 юни). На 2 юли Локомотив ще се изправи срещу Ягодина (Сърбия), а от 3 до 9 юли тимът заминава на втори лагер в Боровец. Там по всяка вероятност на 6 юли "червено-черните" ще играят една контрола срещу неуточнен съперник.

Официалното представяне на състава за новия сезон ще бъде на 10 юли на стадион „Локомотив” в контрола със Сливнишки герой. Последната проверка на „железничарите” е с Ботев в Пловдив на 13 юли.