Сензациите в пресата: Гонзо иска Старокин, китайци пожелаха Карвальо

Апата разглежда оферти от чужбина, Бабангида вариант за Локо София, Ботев (Пд) иска Живко Миланов и още...

Сензациите в пресата: Гонзо иска Старокин, китайци пожелаха Карвальо

Сензациите в пресата днес, 18 юни 2013 година:







„Тема спорт”: Георги Иванов иска бранител на Левски
Черно море проявява интерес към един от защитниците на Левски, разбра "Тема Спорт". Става въпрос за левия бек Орлин Старокин. 26-годишният футболист е попаднал в полезрението на треньора на моряците Георги Иванов. Гонзо изпитва сериозни затруднения с избора на човек за левия фланг на отбраната, заради което иска да си осигури поне още един. Той вече привлече един бивш футболист на Левски за тази зона -Стефан Станчев. Наставникът на моряците обаче се притеснява, че юношата на Левски не е типичен краен бранител за левия фланг, а е по-силен отдясно. Заради това Гонзо ще опита да се подсигури с привличането на Старокин. Иванов познава отлично качествата на защитника от работата си в Левски. Именно по настояване на бившия нападател Старокин акостира на „Герена" през лятото на 2011 година. Тогава сините броиха на Черноморец общо около 600 хиляди лева за правата му, като част от сделката за юношата на ЦСКА по посока Бургас бяха пратени младежките национали Борислав Балджийски и Александър Киров. Поради контузия на последния обаче сините доплащаха в брой. За две години на „Герена" Старокин така и не успя да увери феновете на сините, че парите са си заслужавали. Играта му ту бе стабилна, ту изкарваше извън нерви и най-търпеливите привърженици на тима. Последната изцепка на бранителя, с която чашата на търпението преля, беше в мача с Пирин ГД през миналия сезон. Тогава левият бек направи глупава дузпа в последните минути, с която неврокопчани се добраха до точката и спряха сините по пътя към върха. До момента защитникът е изиграл 53 мача за сините във всички турнири, в които е отбелязал един гол.

„Тема спорт”: Китайци пожелаха Базил де Карвальо

Китайският слабак Тянджин Теда пожела голмайстора на Левски Базил де Карвальо. Азиатският клуб, който е на последно място в първенството на своята страна вече е влязъл в контакт с шефовете на сините. Преговорите между двете страни са в доста напреднала фаза, като се очаква в близките дни да има развитие. Според запознати китайците са готови да извадят сериозна сума за 31-годишния таран. Припомняме, че през зимата Левски преотстъпи на Тянджин Сьорд Арс. Холандецът вкара 13 гола в 29 мача за тима, но след това реши да продължи кариерата си в турския Коняспор. През този сезон обаче китайският тим изпитва сериозни затруднения в атака и за 12 срещи е Вкарал едва 11 гола. Затова шефовете искат да усилят нападението с Карвальо. В същото време сините отново удариха на камък с привличането на Георги Терзиев.

„Тема спорт”: Локо София иска Емил Ангелов

Двама родни нападатели са варианти за атаката на Локомотив София, разбра "Тема Спорт". В плановете за селекция на червено-черните са Емил Ангелов-Бабангида и Петър Златинов. Първият в момента е част от състава на Берое, а вторият за последно игра в азербайджанския Интер Баку. По-голяма обаче е вероятност в "Надежда" да акостира Ангелов. Пред Зла-танов опция е и Литекс, за който веднъж вече игра. Наставникът на заралии Петър Хубчев е обявил, че е склонен да се раздели с Бабангида. Начинът, по който някой от двамата евентуално ще премине в тима от "Надежда", ще бъде уточнен тези дни. Президентът на столичните железничари Николай Гигов стяга здрава селекция за новия сезон, като целта ще е близане в първата седмица и класиране за Лига Европа. Както вече ви информирахме, вариант за атаката на Локомотив София е и босненецът Емир Хаджич от ФК Сараево. Засега обаче преговорите с него удрят на камък заради разминавания в заплатата. Хаджич има и оферта от Израел. Именно поради това спортно-техническият щаб на столичните железничари се е ориентирал и към опциите с Бабангида и Петър Златинов.

„Тема спорт”: Попов разглежда оферти от чужбина

Централният защитник Апостол Попов разглежда няколко оферти от чужбина за своето бъдеще и до седмица ще реши къде да продължи кариерата си. Попов се оказа ненужен в селекцията на Христо Стоичков в ЦСКА и разтрогна договора си с червените по вина на клуба, футболистът пристигна на "Армията" от Ботев Пловдив през лятото на 2009 година и игра при всички треньори на ЦСКА от Любослав Пенев до Милен Радуканов. В момента Попов води подготовка в Пловдив заедно с кондиционен треньор. Идеята на бранителя е да не губи форма и да успее да влезе максимално бързо в новия си отбор. На този етап няма никаква яснота за бъдещето на Костадин Стоянов. Известно е само, че неговият престой в ЦСКА приключи.

"Меридиан мач": Ботев (Пд) иска Живко Миланов
Бившият капитан на Левски Живко Миланов може да подпише с Ботев (Пловдив), твърди "Меридиан Мач". Десният бек все още не се е разбрал с румънския Васлуй и от "Колежа" внимателно следят ситуацията около него. Защитникът е навиван да подсили "жълто-черните" и от своя някогашен съотборник на "Герена" Веселин Минев. Миланов и съпругата му Бистра кумуваха на сватбата на анционала преди няколко дни. Открай време е известно, че Живко е може би най-големият любимец на Станимир Стоилов от играчите, с които той е работил. Мъри наложи Миланов при "сините", а след това го викаше редовно и в националния отбор във времето, когато бе селекционер. Известен проблем за привличането на Миланов е високата заплата, която той иска. Не е изключено обаче в крайна сметка да се стигне до споразумение. Тогава новият национал Йордан Христов ще има сериозен конкурент. Данчо обаче може да бъде използван и в центъра на терена.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки