Националките до 19 години загубиха от Беларус (+СНИМКИ)

Националният отбор на България за девойки до 19 години загуби с 1:3 от Беларус в приятелски мач, игран в Тетевен.

Националките до 19 години загубиха от Беларус (+СНИМКИ)
Националният отбор на България за девойки до 19 години загуби с 1:3 от Беларус в приятелски мач, игран в Тетевен. Момичетата на Емил Кърцелски поведоха в 11-та минута, когато Даяна Иванова отне топката в половината на гостенките и изведе на чиста позиция Евдокия Попадинова. Нападателката на Спортика хладнокръвно прати топката покрай плонжа на Волха Хорид за 1:0. Минута по-късно девойките на Беларус удариха напречната греда след корнер и меле, при което се стигна до рикошет при опит за изчистване на топката.

В 18-та минута футболистка на Беларус игра с ръка в наказателното поле, но съдията Никола Петров не забеляза инцидента. В 28-та минута най-добрата в редиците на съперника на "лъвиците" Тацяна Краснова се измъкна очи в очи с Катрин Златева, но смелото излизане на нашата вратарка доведе до параболичен шут, излязъл в аут.

Беларус стигна до пълен обрат след почивката. В 52-та минута Виктория Михайлава изравни след подаване отдясно на Краснова, а в 63-тата Краснов асистира на Виктория Дубовик за 1:2. Последваха две спасявания на Хорид в ситуации, в които напористата Евдокия Попадинова успяваше да се изпълзне от защитата на гостенките и да нанесе удари фронтално срещу вратата.

Четвърт час преди края на срещата Наташа Хахаова пробва удар вляво от нашата врата, топката се отклони в крак на българка и стана удобна за Краснова, която отблизо отклони за крайното 1:3. Две минути преди края Йорданка Христева можеше да вкара още едно попадение за България, но диагоналният и шут бе спасен.

В сряда двата тима ще изиграят още един мач помежду си. За 13-ти и 15-ти август пък са предвидени две контроли с Азебрайджан, отново на родна земя, преди през месец септември девойките до 19 години да изиграят и своите квалификационни мачове за Евро 2014.

Съставът на България:
Катрин Златева - капитан (86 - Нина Карабельова), Нина Б. Георгиева (50 - Калина Кичукова), Бетина Георгиева, Веселина Махлелиева, Жасмина Атанасова, Вени Дона Сърбинска, Даяна Иванова (64 - Виолета Божинова), Вивиан Данчева, Нина Г. Георгиева, Мартина Станкова (66 - Йорданка Христева), Евдокия Попадинова
 

 

Обновеният ни младежки отбор с реми в Азербайджан

Александър Димитров даде игрови минути на всички налични футболисти

За България отново се говори с уважение

Два мача на националите върнаха част от реномето им

Георги Иванов: Работим в правилна посока

"Трябва да спечелим групата си в Лигата на нациите“

Юношите отстъпиха на Румъния в контролна среща

Националният ни отбор до 18 години загуби с 0:1

Котев: Ще дойдат и победите! Слаби отбори вече няма

Техническият директор на БФС бе доволен от проверката със Словения

Десподов: Бяхме уморени, но успяхме да се справим

"Беше тежък мач", обяви капитанът на националите

Илиан Илиев: Следващата крачка пред нас е Лигата на нациите (ВИДЕО)

Селекционерът на България остана доволен от проверката със Словения

Браво! Силна България не се даде и на Словения (ВИДЕО)

Шести мач без загуба при Илиан Илиев

Георги Костадинов: Няма как само няколко човека да дърпат отбора

"Младите натрупаха самочувствие и вече носят отговорност"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки