Испанска хегемония: "Ла Фурия" изнесе урок на Италия и пак взе европейската титла (ВИДЕО)

Капитанът Тиаго Алкантара вкара хеттрик още през първата част, а Испания спечели с 4;2

Испанска хегемония: "Ла Фурия" изнесе урок на Италия и пак взе европейската титла (ВИДЕО)
Испанският футбол продължава да диктува модата в световен мащаб. Това доказаха и младежките национали на „Ла Фурия”, които спечелиха втора поредна титла от европейския шампион до 21 години.

На финала на тазгодишното европейско в Израел испанците се разправиха с Италия и запазиха трофея след успех с 4:2. Капитанът Тиаго Алкантара вкара хеттрик още през първата част, а Иско затвърди триумфа с четвърти гол от дузпа през втората част. Испанците получиха две дузпи в мача, а Италия отвърна с голове на Имобиле и Борини, но това се оказа недостатъчно. Така испанците повториха успеха на батковците си от Евро 2012 и вкараха 4 гола на Италия във финала.

Испания игра много силно и направи така че победата да изглежда лесна. Само след 6 минути Иско намери Мората, младият нападател излъга двама и центрира за Тиаго Алкантара, а халфът на Барселона с глава откри резултата.

„Скуадрата” отвърна и изравни с първата си опасна атака. Дълъг 60-метров пас на централния бранител Бианкети бе укротен страхотно с едно докосване от Чиро Имобиле, а с второто си докосване нападателят прехвърли Давид Де Хеа за 1:1 в 10-ата минута.

Последва по едно спасяване на двамата вратари, но класата на Испания доведе до нов гол. Коке от Атлетико Мадрид даде премерен прехвърлящ пас за Тиаго, той овладя на гърди и с ниско воле разстреля Франческо Барди – 2:1 в 31-ата минута.

В 37-ата минута мачът сякаш свърши, защото Донати спъна Тейо в наказателното поле и „Ла Фурия” получи малко спорна дузпа. Тиаго показа, че той ще изпълни и от бялата точка капитанът оформи своя хеттрик само за едно полувреме игра за 3:1.

Испания контролираше мача след почивката и стигна до нов гол от дузпа. Монтоя финтира с едно докосване Реджини, който го спъна и този път дузпата беше ясна като бял ден. Иско този път се нагърби с нея и покачи на 4:1.

10 минути преди края Борини направи двойно с Инсиние и на скорост с десния крак намери долния десен ъгъл за 4:2,. Ала Италия нямаше сили за повече.

Италия - Испания 2:4
0:1 Тиаго '6
1:1 Имобиле '10
1:2 Тиаго '31
1:3 Тиаго '38 /дузпа/
1:4 Иско '66 /дузпа/
2:4 Борини /80/

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки