Платини фаворит за лентата в ЦСКА

Стоичков почти сигурно ще направи бразилеца капитан

Платини фаворит за лентата в ЦСКА
Мишел Платини е най-вероятният нов капитан на ЦСКА, твърди "Тема Спорт". Има достатъчно индикации да се смята, че именно бразилецът ще носи лентата през следващия сезон. Един от сигналите в тази посока дойде от самия Христо Стоичков, който в едно от своите интервюта заяви следното: "Не познавам треньор, който иска да се лиши от най-добрия си футболист. В момента Мишел е водещият играч на ЦСКА. Платини е голям футболист, но трябва да го доказва постоянно. Ако той е концентриран и си върши работата както знае и в същото време ние го мотивираме, мисля, че по-добър чужденец от него не е идвал в последните 15 години в България. Няма и да дойде".

През пролетта първи капитан на ЦСКА бе Иван Бандаловски, а негов подгласник Апостол Попов. Първият обаче е пред трансфер в чужбина, а вторият разтрогна с клуба за 3 неизплатени месечни възнаграждения и също си търси нов клуб зад граница, но от позицията на свободен агент. Това ще му даде възможност да си договори и по-добри лични условия. С ЦСКА се разделиха още Благой Макенджиев, Сержиньо, Серж Нюанджи, Мартин Камбуров и Илияс Кириякидис. В близките дни ще има още футболисти, които ще трябва да си търсят нови отбори. Техните имена ще станат ясни най-късно в понеделник.
 
Освен Платини другото спрягано име за капитан на ЦСКА през новия сезон е Спас Делев. Нападателят най-вероятно ще бъде подгласник на бразилеца. Именно Мишел и Спас са футболистите с най-голям стаж на "Армията" от настоящите състезатели 8 отбора, така че номинацията им е съвсем логична, ако пренебрегнем характера на бразилеца.
 

Чрез даването на лентата на Платини в ЦСКА се надяват да извлекат най-доброто от него през следващия сезон, тъй като качествата му са безспорни. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки