Без покани за политици от отбора на народа

Ситуацията в страната отврати и БФВ

Без покани за политици от отбора на народа

Политиците не са добре дошли за мачовете на годината за отбора на народа - националния тим по волейбол. Този извод се налага от липсата на официални покани от Българската федерация по волейбол (БФВ) до държавните институции, както се случваше в предишните години, за предстоящите в края на седмицата мачове от Световната лига с Аржентина.

Решението изглежда логично в бурните времена на политическа нетърпимост, когато появата на някои лица може да "взриви" атмосферата в "Арена Армеец". Разбира се, едва ли ще се размине без политици във ВИП-а.

Всъщност отборът все пак ще има среща с някои политици и бизнесмени, които обаче минават в графата "приятели на волейбола" и са доказали в близкото минало подкрепата си на спорта. БФВ ще направи довечера неофициално откриване на реновираната зала "Христо Ботев" и се очакват президентите Петър Стоянов и Георги Първанов, Венцислав Върбанов, Огнян Герджиков и др.

Вече почти година любимците на народа не са играли пред родна публика след финалите на Световната лига през юли 2012-а, когато нашите останаха четвърти. Тогава обаче "Арена Армеец" бе "взривена" във върховния момент на финала. Малка част от феновете, добре подготвени с плакати срещу федерацията и застанали на трибуните в буквалния и преносния смисъл зад бившия национален селекционер Радостин Стойчев, освиркаха грозно легендарните Борислав Кьосев и Любо Ганев. И то пред висшето ръководство на Международната федерация по волейбол (ФИВБ) в най-красивия момент - награждаването на призьорите.

Сега чужденците няма да дойдат, но се прогнозират отново "акции" на част от тези запалянковци, които пък попаднаха в графата "негодници" според думите на президента на БФВ Данчо Лазаров.

Националите стартираха ударно с 2 победи като гости на Франция и евентуални два успеха над "гаучосите" увеличават шансовете на нашите да гонят първите 2 места в групата, които дават визи за финалите на лигата. В последната среща с южноамериканците нашите паднаха с 1:3 на олимпиадата в Лондон, но след това стигнаха до четвъртото място.

Следващите две седмици българите гостуват на САЩ и Бразилия, а в последните срещи приемат Полша на 12 и 13 юли във Варна. В класирането нашите са трети (виж таблицата вдясно), като според регламента на финалите ще играят домакинът Аржентина, по два отбора от групи "А" и "В" и един тим от третата шесторка "С".

Лектори от Япония, Норвегия и Сърбия ще водят Треньорската конвенция на CEV в София

Ацуши Като е опитен волейболен треньор и инструктор от Япония

България ще играе приятелски турнир с Италия, Бразилия и Иран

Зала "Левски София" приема надпреварата през август

Национал на България с трансфер на Апенините

Георги Татаров подсили новака Юаса Батери (Гротадзолина)

Тежка загуба за България срещу Куба в Лигата на нациите

Момчетата ни допуснаха поражение с 0:3 гейма, като спечелиха само 56 точки в мача

България отстъпи пред световния шампион Италия (ВИДЕО)

Нашите не взеха гейм във волейболната Лига на нациите

Фурор за тима на Зетова в Тирана

Националният отбор на България приключи без загубен гейм груповата фаза на Балканиадата по волейбол до 18 години

Отнесохме Албания на Балканиадата по волейбол

Тимът на Антонина Зетова с 22 аса в Тирана

Иван Петков пое отбора на Ева Янева

Вижте подробности

България отнесе Турция за успех №3 във VNL (ВИДЕО)

Нашите вече имат 8 точки в актива си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки