Сензациите в пресата днес: Отнети точки плашат Гришата за ЦСКА

И още: Левски отказа Макриев заради Цецо Генков, Лийдс следи наш национал, Ботев омайва Генчев, Славия набеляза Милен Лахчев...

Сензациите в пресата днес: Отнети точки плашат Гришата за ЦСКА

Сензациите в пресата днес, 19-ти юни 2013-та година:

 

 

„Меридиан мач“ Отнети точки плашат Гришата за ЦСКА 

Заплаха от отнемането на точки грози ЦСКА заради дълг към двама испански футбо­листи. Бившите играчи на „червените" Иван Боладо и Антонио То­мас са осъдили клуба за сумата от 480 000 евро. Този факт е при­теснил сериозно канди­дат-купувача Гриша Ганчев, който обеща днес да обяви дали ще има сделка или не.


От ФИФА са предуп­редили ЦСКА, че им от­немат точки заради неплатени дългове към бивши играчи. Това, разбира се, може да се предотврати, ако „ар­мейците" се разплатят преди старта на новото първенство. Друг обезпокоителен факт за Ган­чев е дължимата сума към Стойчо Младенов и част от екипа му, която е близо 300 000 евро. До края на юни от ЦСКА трябва да платят тези пари, защото в противен случай може да загубят лиценза за Европа.

Единият от собстве­ниците на ЦСКА - Иво Иванов, е напълно съгласен на варианта за обща собственост до края на годината. Праховеца е готов „Ти­тан" да поеме дълго­вете към тяхната дъщерна фирма „Титан-спорт", а Ганчев да погаси текущите 15 000 000 лева. Единственият противник на това е Ди­митър Борисов, който държи да получи пари от продажбата на ЦСКА.


„Меридиан мач“: Левски отказа Макриев заради Цецо Генков

Нападателят Димитър Макриев прави всичко възможно да се върне в Левски. Юношата на „сините" и в момента е без отбор и се е на­тискал да се върне на „Герена", но шефовете на клуба са се отказа­ли от подобна сделка. За това призна пред „Меридиан Мач" лич­но мениджърът на иг­рача Мирчо Димит­ров.


„Предлагах Макриев на Левски. Не само сега. Предложих им да го вземат още миналото лято. Зима­та също ги информи­рах, че могат да го вземат. Сега направих още един опит, но ше­фовете просто не го искат. Щели да взимат Цветан Генков. Те си знаят добре", комен­тира популярният аге­нт. Така той потвърди, че Цецо Генков е мно­го близо до премина­ване на „Герена".


„Труд“: Лийдс следи наш национал

"Лийдс" е проявил интерес към младежкия национал Тодор Неделев. В „Ботев" са информирани от втородивизионния английски клуб, че офанзивният халф е под „спортно-технически мони­торинг". А в сайта на привърженици­те на тима вече излезе новина, че „Лийдс" следи Неделев.

Треньорът на „Лийдс" Брайън Макдърмът дори планирал лично да дойде в България, за да види избрания за най-добър млад фут­болист на „А" група за мина­лия сезон. Ако Макдърмът пътува до Пловдив, това е по­чти сигурен знак, че „Лийдс" ще вземе Неделев. Индика­цията е заради обстоятелството, че не е обичайна практика мениджърите да гледат играчи, към които има само бегъл интерес.
 

„7 дни спорт”: Ботев омайва Генчев
 
Ботев (Пд) се опитва да привлече халфа Станислав Генчев, разкриха близки до пловдивския клуб пред „7 дни спорт".
 
Както е известно, договорът на опитния полузащитник с шампиона Лудогорец изтече и той напуска разградчани като свободен агент.
 
Станислав предпочита да продължи кариерата си в чужбина, а пловдивчани се опитват да го изкушат да стане част от грандиозния им бъдещ проект със солидно за родните стандарти месечно възнаграждение.

Твърди се че и варненският Черно море има аспирации към Генчев.



 „Тема Спорт”: Славия набеляза Милен Лахчев

 
Славия усилено търси да привлече централен защитник, обяви президентът на клуба Венцеслав Стефанов. Пред белите има няколко варианта, като сред набелязаните имена е Милен Лахчев. За последно той игра в изпадналия в Б група Монтана, а преди това носи екипите на Локомотив София и Видима-Раковски. Преди време вариант за ариергарда на тима бе и Любомир Гуцев от Пирин ГД.
 
В момента столичани разполагат само с двама централни бранители -Живко Желев и Виктор Ге-нев. След края на сезона титулярят Даниел Златков напусна, като не пожела да подпише нов договор. В плановете на белите е бившият бранител на тима Стиф Жозеф-Ренет.
 
„Търсим вариант за централен защитник, футболист, който може да вдигне класата. Това ни е приоритет засега. Имаме няколко предложения от чужбина и едно от България. Засега обаче не искам да коментирам и да разкривам повече подробности. След два-три дни ще се знае името му", заяви босът на Славия.
 
В момента при белите вече има централен защитник на проби. Това е футболистът на Банско и юноша на ЦСКА Кристиян Узунов. Той дори вкара един от головете при победата с 2:0 над Сливнишки герой в първата контрола на тима от предсезонната подготовка.
 
 
 
 
Лудогорец привлече национал на Швеция

Трети нов в Разград това лято

Лудогорец представи носител на Купата с Левски

Михаило Шекеровски влезе в щаба на Дерменджиев

Клод Гонсалвеш разкри защо избра Лудогорец

Халфът премина в Разград от Жил Висенте

Доминацията на Лудогорец продължава с пълна сила

Отборът до 17 години триумфира с титлата в първенството

Лудогорец прави трансферен удар

В Разград се подсилват с национал на Коста Рика

Дерменджиев: Доволен съм от младите

Треньорът говори след 0:1 от Левски

Лудогорец е само на една титла от рекорда в Европа

Тимът се изравни с БАТЕ Борисов и Розенборг

Петричев: Искаме да влезем в групите на Шампионската лига

Изпълнителният директор на Лудогорец си постави високи цели

Щастливият Дерменджиев: Има си място за тази титла! Поздравявам всички!

Треньорът на Лудогорец бе на седмото небе след триумфа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки