Неймар избухна с гол и асистенция при 2:0 за Бразилия над Мексико (ВИДЕО)

Звездата на Барселона на практика класира Бразилия на полуфиналите в Купата на конфедерациите, илюзорни шансове за Мексико

Неймар избухна с гол и асистенция при 2:0 за Бразилия над Мексико (ВИДЕО)
Бразилия победи Мексико с 2:0 в Група „А” на Купата на конфедерациите и се класира за полуфиналите в турнира. Неймар вкара красиво попадение от воле още в началото, а дълбоко в добавеното време Неймар пусна на празна врата за резервата Жо, който оформи крайното 2:0.

„Ацтеките” отпаднаха от турнира преди да са изиграли последния си мач в групата, въпреки че показаха добра игра.
Преди мача над 10 000 души протестираха пред стадиона във Форталеза, като бяха блокирали пътя към съоръжението, което дори постави под въпрос нормалното започване на срещата. Все пак стадионът се изпълни до краен предел и Хауърд Уеб даде първия съдийски сигнал навреме.

Селесао започна с домакински натиск и затвори „ацтеките” пред тяхната врата. В 5-ата минута Оскар засече центрирана топка от няколко метра в мрежата, но голът бе малко спорно отменен заради засада.

Вълните от атаки на златистите не стихваха и очертаващия се като най-голяма звезда на турнира Неймар прати публиката в екстаз. В 9-ата минута Дани Алвеш проби отдясно и центрира, мексиканец изчисти с глава пред Фред, но Неймар дебнеше отзад и намери топката с воле от въздуха, за да я прати в долния ляв ъгъл – 1:0 и изригване на трибуните във Форталза. Това беше 13-и гол за новата суперзвезда на Барселона в 15 мача за националния отбор на Бразилия и негово второ попадение от два мача в Купата на конфедерациите.

Десният бек на Барса Дани Алвеш беше много активен на десния фланг. След 14 минути той хитро копна топката отдалеч и тя се запъти застрашително към горния ляв ъгъл, ала вратарят Хосе Корона успя с пръсти да избие в корнер.

Миер получи първия добър шанс за гостите, но стреля неточно след грешка в бразилската отбрана.

Мексиканците поизравниха играта, но пред тяхната врата Неймар пак изправи публиката на крака, когато на скорост премина съперник и стреля мощно малко над гредата.

Играта стана равностойна, а Давид Луис получи неприятен удар и Уеб спря играта. Играчът на Челси получи лекарска помощ и се върна на терена с голям тампон в носа, който му пречеше доста.

Дос Сантос на два пъти центрира опасно, но до почивката нещата се поуспокоиха. Звездата на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернаднес беше доста разочарован, че съотборниците му не създаваха положения за него и видимо не бе на кеф.

И втората част започна като първата – с отменен гол в полза на 5-кратния световен шампион. Тиаго Силва засече от няколко метра в мрежата след меле при пряк свободен удар, но страничният рефер вдигна флага отново.

Хълк добре проби в 55-ата минута, Фред му върна елегантно над защитата, но играчът на Зенит от малък ъгъл успя само да прати в страничната страна на мрежата.

Неймар надбяга Морено малко по-късно, но извади в аут с нисък удар по диагонала.

Луиш Фелипе Сколари смени Оскар, за да пусне Ернанес и това сякаш развали ритъма на бразилците. Мексико пое контрола над мача и по-скоро не заслужаваше да загуби мача, но така и не стигна до гол.

„Ел Три” натискаха и Давид Луис многократно спираше удобните центрирания към Чичарито. Лукас Моура и Жо също влязоха в игра, а до края Бразилия предпочете да укроти „ацтеките”.

Дани Алвеш изчисти опасен опит на Гуардадо, Паулиньо не бе точен.

Победата на Бразилия бе подпечатана в добавеното време. Неймар се подигра с мексиканската защита по левия фланг и пусна на задната греда за резервата Жо, който на празна врата само подложи крак и направи 2:0.

По-късно тази нощ, от 01:00 часа, Италия играе с Япония и има шанс да реши всичко в групата преди последните срещи.

Преди този мач Бразилия е лидер с 6 точки, Италия има 3, а Мексико и Япония са без актив.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки