1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Сенегалец дойде на проби в ЦСКА (ВИДЕО)

Сенегалец дойде на проби в ЦСКА (ВИДЕО)

Опорният халф Бадара Сене идва от швейцарски аматьори

Сенегалец дойде на проби в ЦСКА (ВИДЕО)
Сенегалецът Бадара Се­не се присъедини към лаге­ра на ЦСКА в Етрополе. Той идва на проби в отбо­ра и е със статут на сво­боден агент, след като е напуснал швейцарските аматьори от Лауфен, пише "Тема спорт".

28-годишният футболист иг­рае като опорен халф и за­почва своята състезател­на кариера в школата на елитния френски тим Сошо. През 2006 година е промотиран в първия от­бор, но не успява да се на­ложи като безспорна фигу­ра в състава, въпреки че е считан за талант. Африканецът все пак изиграва цели 55 мача и вкарва 5 го­ла за „жълто-сините”.

На два пъти е бил прео­тстъпван във втородивизионните Гингам и Льо Ман. През 2010 г. дого­ворът му със Сошо изтича и кариерата на Сене тръг­ва стремглаво надолу. Той се мести в Швейцария, къ­дето сменя няколко аматьорски отбора, плюс един полупрофесионален. От 2010 до 2012 г. играе в пета дивизия с фланелка­та на Алле. След това се озовава в Челъндж лигата, която е второто ниво на швейцарския футбол. Там играе за Делемон през есента на 2012 г.

Последният клуб на се­негалеца е Лауфен, който пък е в четвърта диви­зия. Бадара Сене обаче има мачове и за национал­ния отбор на Сенегал. Той е обличал 4 пъти фланелката на африканската държава. Необяснимо оба­че е неговото смъкване по дивизиите. Сега оче­видно чужденецът прави опит да възроди кариера­та си в България. Той ще премине на проби и в следващите няколко дни трябва да стане ясно бъ­дещето му. Никой от ЦСКА не казва по какви пъ­тища този играч се озова в базата на тима в Етро­поле.