Сензациите в пресата: Край: Гриша Ганчев взе ЦСКА

И още: България само с 3 отбора в Европа, Левски вади трима тарани на пазара, нови клубове питат за Карвальо

Сензациите в пресата: Край: Гриша Ганчев взе ЦСКА
Сензациите в пресата днес, четвъртък, 20 юни 2013 година:

Стандарт: Край: Гриша Ганчев взе ЦСКА

Гриша Ганчев е новият собственик на ЦСКА, научи "Стандарт". Христо Стоичков ще бъде президент и старши треньор на на "червените".
Настоящият бос на "армейците" Димитър Борисов потвърди пред БНТ, че преговорите с Ганчев са приключили. Борисов обеща, че ще внесе повече яснота около бъдещето на клуба в рамките на утрешния ден – четвъртък, 20 юни.

Една от основните въпросителни е дали ЦСКА ще играе в Европа. Яснота трябва да има най-късно в четвъртък, тъй като в петък БФС заявява евроучастниците ни. Ако стане "врътката" с "Нефтохимик", новият "червен" отбор ще играе в "А" група, но пропуска турнирите. Освен това губи коефициента на ЦСКА и концесията за базите. Ганчев е наясно с всички рискове, тъй като според информация на "Стандарт" е бил два дни в централата на УЕФА за консултации. 

Меридиан мач:  България с 3 отбора в Европа

Само 3 отбора от България може да участ­ват в евротурнирите през сезон 2013/14, научи „Мери­диан Мач". Това ще са шампионът Лудогорец, сребърният медалист Левски и носителят на купата Берое.

Причи­ната е ясна - ЦСКА на 99% няма да играе в Европа и навярно ще се обедини с Нефтохимик. На мястото на „черве­ните" би трябвало да влезе Ботев (Пд), но за­къснелите действия от „Армията" са на път да прецакат и „канарчетата".

От УЕФА са на мне­ние, че няма как само пет дни преди жребия за първия квалифика­ционен кръг на Лига Европа да се смени участник от дадена страна. Една от основ­ните причини рокадата да не бъде направена е разликата в коефициен­та на двата тима, което ще породи куп размес­твания.

В БФС не е постъпил документ от ЦСКА за евентуално сливане с Нефтохимик или за отказ от Европа.

Въпреки всичко оба­че има шанс Ботев да участва в турнирите, но той е много малък. Би трябвало от БФС да за­действат сериозните си връзки в УЕФА, за да успеят „канарчетата" да играят в Европа за пръв път след 1995 г.
 
Ако в крайна сметка и ЦСКА, и Ботев не иг­раят в турнирите, то за пръв път от 10 години насам България ще бъ­де представена от три отбора. През сезон 2003/04 това бяха ЦСКА, Левски и Литекс. 

Меридиан мач: Левски вади трио тарани на пазара

Левски извади нападателите си на тезгяха. „Сините" ще пробват до края на трансферния пазар да се освободят поне от двама от тараните си, научи „Меридиан Мач". Причината е, че на „Герена" взеха Цветан Генков, който вероятно ще бъде основен нападател в схемата на Николай Митов през новия се­зон. Идеята на ше­фовете е да остане само един, който да се конкурира с бив­шето острие на полс­кия Висла (Краков).

В момента Левски разполага още с Ба­зил де Карвальо, Сьорд Арс и Жоао Силва. Оптималният вариант, на който се е спрял новият спор­тно-технически директор, е да бъдат пласирани първите двама.

Арс твърдо не попада в плановете на Митов, а Карва­льо е най-възрастен и това е може би последният шанс да му се вземе по-сериозна сума. Силва пък тъкмо започна да се аклиматизира и „си­ните" искат да напра­вят от него и Генков най-добрата двойка нападатели у нас. Все пак при прилич­на оферта за бившия футболист на Евертън „сините" с радост ще го продадат.

Но­вият спортно-техни­чески директор на Левски Наско Сира­ков е твърдо за тран­сфера на Жоао Сил­ва.

Тема спорт: Още три клуба влязоха в контакт за Карвальо

Интересът към Базил де Карвальо продължава да рас­те. След като през миналата седмица стана ясно, че Тянджин Теда иска да вземе гол­майстора на Левски, сега в битката се включиха още три клуба от Китай. Става въпрос за Пекин Гуан, Чанчунг Ятай и Жеангсу. Последният тим е воден от бившия треньор на Локо София Дра­гомир Окука.

Според пресата в страна­та Тянджин е приготвил 350 хиляди евро за национала на Гвинея - Бисау, който отбеля­за 19 гола за сините в минало­то първенство. Интересно е, че преди година по същото време Левски преотстъпи Сьорд Арс на китайския клуб.
Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

Илиан Илиев е изправен пред дилема

Треньорът разполага само с Иса в атака

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки