Плачи: Теди Салпаров на 90% ще играе с Аржентина + ВИДЕО

Две победи над Аржентина са задължителни, ако имаме амбиции за финалите, категорични бяха Тодор Алексиев и Виктор Йосифов

Плачи: Теди Салпаров на 90% ще играе с Аржентина + ВИДЕО
Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Камило Плачи обяви, че либерото Теодор Салпаров почти сигурно се завръща на игралното поле за двата мача с Аржентина през уикенда в „Арена Армеец”.

„Теди Салпаров на 90% се връща, само трябва да си върне ритъма в мачовете. Имам 2-3 колебания, ще реша утре. Важно е да избера стартовия състав и да реша как ще въртя играчите. Сега вече правим по-пълноценни тренировки, защото предварителната едномесечна подготовка дава резултат. Имаме още цял ден да определим кои ще играят в двата мача с Аржентина, сега не мога да кажа състава. Мачовете са най-добрата подготовка за всеки голям турнир, надявам се да изиграем два хубави мача”, заяви Плачи пред репортер на Novsport.com на брифинга преди срещите с „гаучосите”.

Италианецът с интересен израз илюстрира нестабилната ситуация на поста национален селекционер на България: "Знам, че това е един горещ клатещ се стол. Знам с какво се захващам", уверено каза той.

„Аржентина е труден съперник, имаме история с тях, трудно играем срещу аржентинците. Гледахме пак мача с тях, който изиграхме в Лондон (бел. ред. на Олимпийските игри). Сега работим да подобрим нашето посрещане и техниката в отиграванията. Те имат много опасен флоп сервис, но аз съм сигурен, че с времето ние само ще подобряваме играта си. Но да не забравяме, че ще играем и срещу все по-силни съперници", сподели Плачи за съперника.

Капитанът на отбора Тодор Алексиев добави: „Винаги тръгваме за победа, плановете винаги са да играем много добре. Две победи над Аржентина са задължеителни, ако искаме да се класираме за финалите”.

Виктор Йосифов пък разкри, че клубният му отбор в Италия е закрит и реално той сега няма отбор.

Реваншизъм няма, но трябва да победим и в двата мача аржентинците, за да запазим максимални шансове. Моят клубен отбор вече не съществува, няма да играе. Правя постъпления да се освободя от своя договор и да си търся нов отбор”, обясни той. 

Лектори от Япония, Норвегия и Сърбия ще водят Треньорската конвенция на CEV в София

Ацуши Като е опитен волейболен треньор и инструктор от Япония

България ще играе приятелски турнир с Италия, Бразилия и Иран

Зала "Левски София" приема надпреварата през август

Национал на България с трансфер на Апенините

Георги Татаров подсили новака Юаса Батери (Гротадзолина)

Тежка загуба за България срещу Куба в Лигата на нациите

Момчетата ни допуснаха поражение с 0:3 гейма, като спечелиха само 56 точки в мача

България отстъпи пред световния шампион Италия (ВИДЕО)

Нашите не взеха гейм във волейболната Лига на нациите

Фурор за тима на Зетова в Тирана

Националният отбор на България приключи без загубен гейм груповата фаза на Балканиадата по волейбол до 18 години

Отнесохме Албания на Балканиадата по волейбол

Тимът на Антонина Зетова с 22 аса в Тирана

Иван Петков пое отбора на Ева Янева

Вижте подробности

България отнесе Турция за успех №3 във VNL (ВИДЕО)

Нашите вече имат 8 точки в актива си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки