1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Испания разпиля Таити с 10:0 (ВИДЕО)

Испания разпиля Таити с 10:0 (ВИДЕО)

Фернандо Торес блесна с четири попадения в мача на "Маракана", Давид Вия пък се отчете с хеттрик

Испания разпиля Таити с 10:0 (ВИДЕО)

Испания разгроми с 10:0 Таити в мач от група „В” на турнира за Купата на Конфедерациите. Двубоят се игра на стадион „Маракана” в Рио Де Жанейро, а интрига в срещата до голяма степен изобщо нямаше, след като испанците очаквано бяха пълни господари на терена. Четири попадения за „Ла Фурия” отбеляза Фернандо Торес, с три се отчете Давид Вия, два реализира Давид Силва и един отбеляза Хуан Мата. 


Испания е лидер в групата с 6 точки от два изиграни мача, а Таити е на последното 4 място с 0, като в двата си мача от надпреварата досега е допуснал цели 16 гола.

Отборът на Таити запази мрежата си „суха” до 5-ата минута, когато Фернандо Торес се разписа в мрежата на съперника, откривайки резултата. В 11-ата испанците имаха отлична възможност за отбелязване на нов гол, но Фернандо Торес направи сериозен пропуск – нападателят на Челси получи кълбото, напредна с него, навлезе в наказателното поле, но вместо да комбинира с непокрития Давид Вия, реши да играе сам и стреля над вратата.

”Ла Фурия” владееше инициативата в следващите минути, въпреки че не успяваше да създаде някакви по-опасни ситуации пред вратата на Таити. В средата на първата част се откри нова възможност пред Фернандо Торес, който нанесе удар от 15-ина метра с левия крак, но прати кълбото право в ръцете на Микаел Рош. Малко преди да изтече половин час игра от началото на двубоя Раул Албиол бе близко до гол, но негов удар с глава след центриране на Хуан Мата в наказателното поле бе блокиран от играч в бял екип. Малко след това Фернандо Торес се озова на чиста позиция, сам срещу вратаря, а този път реши на подава към Давид Вия, но той бе изпреварен от защитник на Таити, който отне кълбото.

В 31-ата минута „Ла Фурия” все пак отбеляза второ попадение – Давид Вия с отличен пас изведе Давид Силва зад отбраната на Таити, а халфът на Манчестър Сити с прецизен удар покрай вратаря покачи на 2:0. Само 2 минути след това Фернандо Торес получи подаване зад гърба на защитата на съперника, преодоля елегантно вратаря и на празна врата отбеляза трети гол за Испания.

Последва добра възможност за Давид Вия, който овладя топката на гърди след центриране в наказателното поле, след което нанесе бомбен изстрел, но топката срещна външната част на мрежата. Резултатът стана 4:0 в 39-ата минута, когато Давид Силва намери с отлично центриране намиращия се на добра позиция Давид Вия, а той не остави шансове на Микаел Рош, реализирайки четвърто попадение. В добавеното време на първата част Хуан Мата пробва удар със странична ножица, но прати кълбото над вратата. Така след 45 минути игра Испания водеше срещу Таити с 4:0.

Началото на второто полувреме бе динамично и още в 49-ата минута Давид Вия отбеляза втория си гол в мача, правейки резултата 5:0, след като прати кълбото от близко разстояние в мрежата на Таити. В 57-ата минута Фернандо Торес оформи своя хеттрик – нападателят на Челси получи пас от Давид Вия и с безкомпромисен удар от 7-8 метра прати топката зад Микаел Рош – 6:0.

В 64-ата минута и Давид Вия оформи хеттрик – нападателят на Барселона получи пас зад отбраната на Таити, вратарят Микаел Рош не успя да улови кълбото, като то мина под плонжа му, а Давид Вия на празна врата не сбърка за 7:0. Хуан Мата също успя да запише името си сред голмайсторите, след като в 66-ата минута с безкомпромисен удар бе точен за 8:0.

Малко след това Давид Вия стреля от пряк свободен удар, но Микаел Рош изби в корнер. Последва и добра възможност, открила се пред Давид Силва, но стражът на Таити отново бе на мястото си и отрази. В 77-ата минута „Ла Фурия” получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар, но застаналият зад топката Фернандо Торес обаче нацели напречната греда. Нападателят обаче изкупи вината си само минута по-късно, когато реализира четвъртия си гол в мача, след като прецизно преодоля вратаря на Таити и прати кълбото в мрежата за 9:0. Крайното 10:0 оформи Давид Силва в 89-ата минута с хубав удар с левия крак.

В последния си мач от групата Испания играе с Нигерия, а Таити се изправя срещу Уругвай. 

Фонсека: Тази победа беше много важна

Треньорът на Милан говори след 3:0 над Лече

Висшата лига не е по-силна от Серия „А“

Това заяви Рикардо Калафиори

Милан докосва върха след класика за 5 минути (ВИДЕО)

„Росонерите“ не дадоха шанс на Лече – 3:0

Дортмунд се развихри за обрат от 0:2 до 4:2 (ВИДЕО)

Борусия и Бохум със зрелище в първия мач от кръга в Германия

Енцо Мареска с добри новини за Челси

Лавия ще играе срещу Брайтън

Във Франция: Оксер спря серията си от 4 загуби

След класика над участник в ШЛ

Артета не знае дали Рая ще играе в събота

Куп контузени в Арсенал преди Лестър

На Острова: Сити ще се размине с тежките наказания

Сензационен обрат в делото срещу шампионите за 115 нарушения на финансовия феърплей

Мота: Офанзивната фаза не е един играч, а целият отбор

„Преживях толкова много хубави моменти в Дженоа"