Италия избра Севера за мача с нас

България гостува в Торино, Милано или Генуа

Италия избра Севера за мача с нас

Италия ни чака на Север за битка с решителен характер в група „В" от световните квалификации, пише "Труд". В БФС има известие от италианската федерация, че домакин на сблъсъка на 6 септември ще се избира между Торино, Милано и Генуа. Все в Северна Италия.

Като първи вариант се разглеждаше столицата на футболния Юг в страната - Неапол. Но федерацията на Ботуша погледна на Север за двубоя. Не е изключено за изборът да е повлиян и от локацията на трите града. Те са чувствително по-близо до базата на „адзурите" в Коверчано край Флоренция, отколкото Неапол.

Фаворит изглежда „Ювентус Стейдиъм" в Торино. Доста е вероятно стадионът да се напълни заради по-малкия си капацитет - 41 хиляди места. Арената е от английски тип, с трибуни близо до терена, и гарантира тежка атмосфера за гостите. Вторият вариант е митичният „Джузепе Меаца" в Милано. Обикновено стадионът е избиран за решителни сблъсъци на „адзурите", като през този век им носи късмет. Победи с 3:0 над Румъния, 4:0 над Уелс, 2:0 над Шотландия през годините,както и есенното 3:1 над Дания в нашата група, бяха постигнати все на „Сан Сиро".

Третият, споменат в известието до БФС вариант, изглежда най-малко вероятен. Генуа бе арена на прекъснатия мач със Сърбия преди 3 години заради хулигански изстъпление на гостуващата агитка. Лош спомен за италианците, ФИФА и УЕФА. Така фаворит изглежда Торино. Там гостувахме на Италия за последен път, но на стария „Стадио Комунале". Паднахме с 0:2 през 2009 година, пак в световна квалификация.

До 6 юли италианците ще заявят пред БФС мястото на мача, за да може българската страна да планира пътуването, базирането и подготовката за квалификацията. Новината се чака и от българските фенове. Поне 2000 се очаква да тръгнат за мача.
 

ОФИЦИАЛНО: Рос Баркли се завърна в Астън Вила

Английският халф подписа с бирмингамци след като игра там сезон под наем през 2020/21

ОФИЦИАЛНО: Манчестър Юнайтед обяви нов спортен директор

Дан Ашуърд ще е новият директор на "Олд Трафорд"

Юноша на Реал Мадрид напуска клуба

Дани Себайос е решил да си тръгне от "Сантиаго Бернабеу"

ОФИЦИАЛНО: Брентфорд представи Игор Тиаго

Бившият нападател на Лудогорец ще струва на "пчеличките" 30 милиона паунда

Мигел Алмирон си тръгва от Нюкасъл и Висшата лига

Той е решил да потегли към Саудитска Арабия

Атлетико Мадрид спазари испански национал

Робин Льо Норман напуска Реал Сосиедад срещу 30 милиона евро

Лаутаро Мартинес: Играх цял сезон на инжекции и болкоуспокояващи

Нападателят на Интер е играл с контузия и на Мондиал 2022

Астън Вила обяви два трансфера от Ювентус

Самуел Айлинг и Енцо Баренечеа се присъединиха към бирмингамци

Нюкасъл се похвали със защитник на Челси

"Свраките" взеха и вратар

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки