Сензациите в пресата: Венци Живков напуска, гласят Георги Павлов за неговия пост

Спряха преговорите за новия ЦСКА, Мицански се изсмя на „червените”, Вальо Илиев пред трансфер на „Лаута” и още…

Сензациите в пресата: Венци Живков напуска, гласят Георги Павлов за неговия пост

Сензациите в пресата днес, 22 юни 2013 година:








„24 часа”: Спряха преговорите за новия ЦСКА
В четвъртък вечерта са прекратени всички преговори за новия ЦСКА. Така всичко е отложено за зимата, когато се очаква Гриша Ганчев да влезе в клуба. Сега единственото, което ще се направи, е да се прехвърлят акциите на Христо Стоичков срещу твърд писмен ангажимент на „Титан" за покриване на дългове и отписването на голяма част от тях. Така изненадващо „червените" ще участват и в Лига Европа през този сезон, като се очакваше да има отказ от страна на клуба заради преобразуването. Развалянето на сделката е заради кратките срокове, които бяха. Христо Стоичков бил твърд, че иска тимът му да участва в евротурнирите, а това няма как да стане, ако бъде взет лицензът на друг клуб. Сегашното акционерно дружество има лиценз и за първенството, но е много вероятно да фалира заради две дела, заведени срещу него. Камата обаче получил гаранции, че това няма как да стане поне до Нова година, когато се очаква да бъде направена трансформацията. Днес се очаква Стоичков да обяви и с кои хора иска да работи на „Българска армия". Очаква се поста си от екипа на „Титан" да запази единствено Аспарух Никодимов. Изпълнителен директор най-вероятно ще стане бившият депутат Емил Димитров. Той ще движи финансирането, което е гарантирано от различни бизнесмени. „Червените" играят контрола със „Светкавица днес от 18 часа на стадиона в Етрополе. Те остават там през цялата подготовка и няма да пътуват за чужбина. Всичко е поето от Емил Димитров. Крайният срок за картотекиране за първия предварителен кръг на Лига Европа е понеделник вечерта, но има право да се добавят играчи.

„Тема спорт”: Венци Живков подава молба за напускане
Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков е обявил вчера пред собствениците на клуба, че ще подаде молба за напускане в понеделник. Решението му е категорично и е вследствие на пълния батак на "Армията". Живков е изпълнителен директор на ЦСКА, откакто "Титан" Взе властта в началото на 2009 година. Чашата на търпението обаче е преляла и при него. И проблемът не е в това, че не е получавал заплата от 5-6 месеца, а защото е заложник на безумната политика, която се води в ЦСКА през последните години. Именно заради тази политика багажа от "Армията" си събраха редица лоялни служители като Пенко Пенков, Методи Томанов, Владко Рупов и много други, които не искаха да бъдат част от този батак, водещ клуба към гибел. Емблематичен футболист за ЦСКА през новия век като Тодор Янчев също вдигна ръце от лъжите и безобразията и подаде молба за разтрогване на договора си през зимата. Венцислав Живков е сред най-доверените лица на босовете на червените и напускането му е сериозен знак за положението, в което се намират 31-кратните шампиони. Изпълнителният директор вече е запознал с решението си не само собствениците на клуба, но и някои от служителите. Той няма да е единственият, който се оттегля. В понеделник се очаква дъжд от молби за напускане в ЦСКА, и то все на отговорни фигури в клуба, които не издържат на безпаричието, хаоса и липсата на позитивни индикации за бъдещето. Счетоводният отдел също е заявил готовност да хвърли бялата кърпа. В него са хора, които работят в ЦСКА от близо 10 години. Емил Костадинов и Георги Илиев-Майкъла пък изобщо не знаят какво става. Работата на Костадинов в последните дни е да звъни по 30 пъти на ден на някои от хората над него 6 йерархията и да пита какво се случва. Майкъла и той чака нещо, но не знае какво. Сигналите от "Армията" през вчерашния ден са силно обезпокоителни, тъй като очакваната сделка така и не е реализирана. В последните 15-16 дни, в които се разгаряше иглата сага, ЦСКА почти не функционираше като клуб, ако изключим тренировъчния процес. Работата на "Армията" бе напълно замряла, голяма част от служителите бяха в отпуск, задълженията почти не се обслужваха и респективно се увеличаваха. Всички очакваха, нещо да се случи, но...

„Тема спорт”: Гласят Георги Павлов за поста на Венци Живков
Георги Павлов е гласен за изпълнителен директор на ЦСКА на мястото на Венцислав Живков, разбра се вчера. Павлов досега бе търговски директор, а присъствието му в клуба е, меко казано, възмутително. Ако идеята той да стане изпълнителен директор се осъществи, това ще вкара още по-голямо напрежение на "Армията". Известно е каква е репутацията на този човек. Известно е и за докладната му, чрез която искаше отстраняването на Стойчо Младенов от треньорският пост преди една година. Знае се и кои хора се отдръпнаха от ЦСКА именно заради неговото присъствие в Борисова та градина. Сега обаче той е номиниран за повишение!

„24 часа: Вальо Илиев пред трансфер в Локо (Пд)

Още един опитен футболист е на път да подпише договор с „Локо" (Пд). Защитникът Валентин Илиев, който през юли ще навърши 33 години, се е договорил със старши треньора Александър Станков да дойде на „Лаута", ако не успее да си уреди отбор в чужбина. Бившият национал е свободен агент, след като последният тим, за който рита - украинският „Волин" (Луцк), фалира.
Вальо Илиев имаше желание да се върне на стадион „Българска армия", но новият треньор Христо Стоичков не го покани. Станков ще предложи договор и на младежкия национал Асен Георгиев. Навършващият на 9 юли 20 години централен защитник е от школата на „Левски", като през последния сезон бе преотстъпен в „Ботев" (Вр). „Локо" (Пд) се прибира днес от лагера в Банско. Футболистите ще имат почивка от почти ден и половина, за да се видят със семействата си. В понеделник сутринта „черно-белите" отново се връщат в комплекс „Пири", където ще продължат своята подготовка.

„Меридиан мач”: Мицански се изсмя на ЦСКА
Националът Илиан Мицански се е изсмял на офертата на ЦСКА. Причината е ясна - неразбориите в клуба. Заради тях нападателят е отказал никак не лоша сума за родните стандарти. В момента Мицански е собственост на Кайзерслаутерн.
„Лаутерите" обаче не искат да задържат голмайстора и заради това са готови да изсушат всяка оферта за него, пише "Меридиан мач". Има обаче една подробност - германците желаят 300 000 евро за футболиста. През последните два сезона той игра под наем. Самият Мицански смята, че още му е рано да се връща в България и почти сигурно ще продължи кариерата си в чужбина. Към него има оферти от швейцарски и втородивизионни германски отбори. Той е готов да приеме всяка оферта от чужбина, но не и тази на ЦСКА. Интересно е да се отбележи, че до момента в кариерата си Мицански е отбелязал над 80 гола на професионално ниво, което го прави един от най-резултатните български нападатели. Именно заради това Христо Стоичков искаше да го ангажира в ЦСКА.

„Тема спорт”: Гонзо няма да взима повече българи

Старши треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо няма да взима повече българи до края на трансферния прозорец, разбра „Тема Спорт". Досега от А група Гонзо взе на „Тича" Тодор Паланков (Черноморец), Кирил Котев (Локо Пд), Стефан Станчев (Миньор) и Даниел Младенов (Монтана). Наставникът имаше желание да вземе и Данаил Георгиев от Локо Пловдив, но с връщането на Константин Динев той остава на „Лаута". Оттук нататък варненци чакат само чуждестранни попълнения - свободни агенти. Вчера към тима на проби се присъедини сенегалецът Бадара Сене, минал преди дни през ЦСКА. В същото време стана ясно, че очакваният на лагера в Банско от Черно море португалски ляв бек най-вероятно няма да пристигне. Бранителят трябваше да се присъедини към тима вчера, но това не се случи. Много е вероятно крайният защитник да е предпочел в последния момент друга оферта. Въпреки това моряците не са се отказали от привличане- то на ляв бек и продължават да работят в тази посока.

ОФИЦИАЛНО: Турицов преподписа с ЦСКА!

Защитникът остава при "армейците" за още 2+1 години

Стипич: Оптимист съм, трябва да изчистим някои детайли

"Скоро ще има новини около Турицов", заяви той

ЦСКА на Стипич продължава да гази в контролите (ВИДЕО)

"Армейците" надвиха с 3:0 Берое

Футболист с много интересна история може да смени Финландия с България (видео)

Алекс Маса преговаря с клубове от Втора лига

Крило от тунизийската Лига 1 преговаря с български клубове

Мумен Рахмани има солиден опит в елита на Тунис

Четирима „моряци“ се борят за едно титулярно място

Вижте кои са те

Добри новини в Локо София: Ивайло Найденов остава

Звездата на тима преподписа за още 12 месеца

Шефът на „соколите“ обяви важна новина за легенда

Ясно е бъдещето на Пламен Гетов

Кайзерслаутерн отряза ЦСКА за нападател

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки