Левски иска служебна картотека за Лопес

Пробив в Европа вдига цената на Бру

Левски иска служебна картотека за Лопес

Цената на новото попълнение на Левски Кевин Бру може да се вдигне при "син" пробив в Европа.

Левски вече плати 250 000 евро на френския Истър за играча, но в договора между двата клуба има клауза, според която отборът от "Герена" трябва да доплати 55 000 евро в случай, че отборът достигне до групите на Лига Европа или Шампионската лига. Подобно споразумение "сините" имат и с холандския Ден Хааг за Гари Родригес, но там сумата е 20 000 евро, пише "Меридиан мач".

Доброта новина за финансиста на Левски Константин Баждеков е, че за другите две нови попълнение няма такива клаузи. И Цветан Генков, и Роман Лопес дойдоха като свободни агенти.

Междувременно стана ясно, че ръководството на „сините” ще се опита да издейства от ФИФА служебна картотека за последния. 24-годишният Лопес разтрогна едностранно договора си по вина на клуба, след като от 5 месеца не беше получавал заплата.

От украинския клуб обаче официално обявиха, че се чувстват измамени от Левски и най-вероятно ще забавят максимално „жълтата карта" на играча.

Точно заради това „сините" вече са изпратили официално писмо до ФИФА, в което обясняват казуса и искат служебна картотека за Рамон Лопес.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки