Черно море с минимален аванс срещу Левски в полуфинала при децата

Равенство между Черноморец и ЦСКА

Черно море с минимален аванс срещу Левски в полуфинала при децата

Много голове паднаха в първите полуфинални срещи на републиканското първенство за деца (родени 1998 година), а реваншите и в двете двойки остават непредсказуеми. Героят на деня обаче е централният нападател на Черно море (Варна) Валентин Йосков, който записа хеттрик в синята врата.

Реваншите са във вторник от 10.30 часа в София. Черно море пречупи Левски с 4:3 с късен гол на Валентин Йосков, който преди това беше вкарал за 1:0 и за 3:0. Бургазлията получи топката в коридор, освободи се от един защитник и прати топката в мрежата на национала Илиян Узунов. Иначе таранът откри в 13-ата минута, в 32-ата Кристиян Славов покачи на 2:0 заради грешка на Узунов, а в 34-ата Йосков се разписа за 3:0.

"Сините отвърнаха с бързи голове и натиск в началото на второто полувреме. Станислав Иванов, който е с година по-малък, намали в 47-ата. Резервата Ангел Сираков се възползва от рикошет и я добута за 2:3 само три минути след това. Друга резерва- Божидар Божилов-Фаста, оправда прякора си и изравни в 59-ата. И когато равенството се виждаше, отново Йосков се намеси и осигури успеха на моряците, бурно подкрепяни от гласовита агитка. Ответната среща е на изкуственото игрище на стадион Георги Аспарухов във вторник от 10.30 часа.

В Бургас двата отбора поделиха надмощието си в мача и всеки от тях можеше да стигне до победата. Крайното 2:2 между Черноморец и ЦСКА беше оформено още преди почивката, а след нея червените удариха греда. Петър Генчев откри за Черноморец още във 2-ата минута, а само след 3 минути Павел Головодов изравни. В 28-ата минута влезлият като резерва минута по-рано Тодор Кръстев изведе гостите напред 1:2, но само след 120 секунди от фаул Димитър Костадинов изравни за акулите. Ответната среща е също във вторник, от 10.30 часа на стадион Академик на 4-и километър. Финалът е планиран за 30-и юни, но градът-домакин ще бъде определен съобразно участниците на финала с цел да бъдат равнопоставени като разстояние.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки