Дилма Русев защити харчовете за Световното в Бразилия

"Никога няма да позволя тези средства да излязат от федералния обществен бюджет или да повлияят негативно на сектори като здравеопазване и образование"

Дилма Русев защити харчовете за Световното в Бразилия

Бразилският президент Дилма Русев защити парите, похарчени за провеждането на Световното първенство по футбол догодина.

Това се случва точно по време на големите протести срещу властта и демонстрациите, които разтърсиха държавата през тази седмица. Над 1 милион души излязоха да протестират в различни градове, първоначално заради транспортните тарифи. След това обаче започнаха демонстрациите срещу корупцията в правителството и голямата сума пари, похарчена за организацията на Мондиал 2014.

Протестите засегнаха и провеждащата се в момента Купа на конфедерациите, макар от ФИФА да настояха, че състезанието няма да бъде прекратено заради демонстрациите.

"По повод Световното първенство, искам да уточня, че федералните пари, похарчени за стадиони е вид финансиране, което ще се отплати от компаниите и властите, използващи тези съоръжения", заяви Русев, която е с български корени.

"Никога няма да позволя тези средства да излязат от федералния обществен бюджет или да повлияят негативно на сектори като здравеопазване и образование. Бразилия заслужава и ще домакинства страхотно Световно първенство", каза още президентът на Бразилия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки