Мъри: Ако ни поканят, още от утре сме готови да играем в евротурнирите

Ботев няма да търси заместник на Иван Цветков

Мъри: Ако ни поканят, още от утре сме готови да играем в евротурнирите
Старши треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов беше изненадан от информацията, че ЦСКА ще бъде обявен във фалит от днес, което може да отвори вратите на „канарчетата” към Лига Европа като 4-ти в класирането.
 
„Не знам да не би да е късно, но ние сме готови. Ако ни поканят, Ботев е готов още от утре да играе в евротурнирите”, каза Мъри пред „Дарик”.
 
Днес неговият тим завърши при нулево равенство с руския Кубан (Краснодар). За Стоилов резултатът не е най-важното нещо.  
 
„Общо взето съм доволен от сериозността и отговорността на отбора. Полезна среща за нас. Все още не можем да реализираме положенията си, така че има още върху какво да се работи, но трябва да се има предвид, че играхме срещу сериозен отбор.”
 
Той не смята, че футболистите му могат да се чувстват удовлетворени.
 
„Искам Ботев да играе равностойно и да побеждава и по-силните отбори”, подчерта Мъри.
 
Той обяви, че Ботев (Пд) няма да търси заместник на контузения Иван Цветков, а ще разчита на собствените си футболисти, докато нападателят се възстанови.
 

„Знаем за периода на възстановяване, че е 3 месеца. Но това не е най-важното. Важното е той да се възстанови. Трудно можем да намерим по-добър централен нападател, той е най-добрият, така че най-вероятно няма да търсим заместник. Ще разчитаме на нашите футболисти и ще изчакаме той да се възстанови”, каза специалистът.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки