България с две загуби срещу Сърбия в контролни срещи

Националният отбор на България за младежи загуби и втората контрола срещу връстниците си от Сърбия. Днес момчетата на Любо Минчев отново започнаха добре в първата част, но след това съперникът доминираше и победи с 82-63

България с две загуби срещу Сърбия в контролни срещи
Националният отбор на България за младежи загуби и втората контрола срещу връстниците си от Сърбия. Днес момчетата на Любо Минчев отново започнаха добре в първата част, но след това съперникът доминираше и победи с 82-63. Така българите си тръгват от Върнячка бяна с две поражения, но и с полезни контроли срещу силен съперник. Следващата седмица българите ще участват на турнир в Италия с отборите на домакините, Украйна и Грузия.
 
Първият кош в мача бе за сърбите, но тогава последва серия за нашите от 10-0 завършила с тройка на Павлин Иванов. Домакините обаче отговориха с 9 точки пореди взеха аванс, който бързо се върна при нашите. До края на частта двата тима си разменяха кошове, а тя все пак завърши с предимство за българите. Както и вчера обаче началото на втората част не бе добро за нашите младежи, които вкараха първият си кош от игра близо седем минути след старта й. Дотогава сърбите бяха направили серия от 13-2 и поведоха с 10 точки, а на почивката авансът им бе 8. Отново те доминираха в борбата като имаха 11 овладени топки в нападение срещу 5 за нашите в защита.
 
След паузата сърбите отново тръгнаха по-добре и след серия от 11-3 дръпнаха с 16 точки. След това те поддържаха преднината си и така и не позволиха на нашите да свалят под 10 точки.
 
Сърбите хванаха близо три пъти повече борби от националите ни - 36 срещу 13. Домакините имаха по 18 овладени топки в защита и нападение, а българите - 12 в защита и 1 в атака. Националите ни извършиха и с 12 грешки повече от вчера - 23, а съперникът извърши 21. България имаше по-добър процент от тройката - 9/17 (53%) срещу 5/20 (25%), но общо от игра Сърбия имаше малко по-добра успеваемост.
 

За националите ни Тенчо Тенчев бе най-резултатен с 12 точки (4/5 от тройката), а 11 вкара Павлин Иванов. За Сърбия 15 наниза Неманя Кръстич. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки