Плачи: В нито една част на света не съм видял такава публика

Отборът израсна забележимо през тези два месеца

Плачи: В нито една част на света не съм видял такава публика
Селекционерът на националния отбор по волейбол Камило Плачи похвали публиката, подкрепила България при категоричната победа над Аржентина с 3:0 в среща от Световната лига. 12 500 зрители се стекоха в „Арена Армеец”, за да видят третия успех на момчетата, водени от италианския специалист, в тазгодишното издание на надпреварата.
 
„Едно невъобразимо чувство е да бъдеш тук. В нито една част от света не съм видял подобно нещо. Голямо благодаря! Искам да благодаря на всички български фенове, които ни подкрепят винаги, защото те са с нас не само тук, но и в чужбина, и показват една наистина голяма любов към отбора”, каза Плачи пред ТВ7.
 
„Разбира се, че резултатът е важен, но ние треньорите трябва да гледаме начинът по който играе отборът. Ние играхме много добре днес на блок, но освен това нашият сервис функционираше, тъй като Аржентина има много добри разпределители, но успяхме да ги неутрализираме и да ги държим далеч от мрежата”, коментира още той.
 
„Това е част от играта да имаме затруднения. После успяхме да се върнем. Важна роля изигра сервисът на Вальо Братоев, който ни помогна да се върнем в мача и да направим обрат.”
 
"Доволен съм от сервиса днес, на правилен път сме. Но все още трябва да работим много, за да стигнем на едно наистина високо ниво като отбор.”
 
Утре може да бъде съвсем различен мач, предупреди Плачи на пресконференцията. Всеки ден работим върху блокадата и началния удар. Всеки ден.
 
„Вярвам, че мачът имаше два важни момента – в първия гейм: началото 7-1 даде едно много позитивно начало за нас. Историята от втория гейм, по средата, когато бяхме с 3-4 точки назад: тогава със сервиса на Вальо Братоев успяхме да настигнем. Съгласен съм с Веберке, че голямата разлика беше в атаката. Аржентина е един отбор, който ние винаги уважаваме, защото играят много правилно тактически, така че още веднага след вечер ще работим за утрешния мач, защото утре може да бъде един много по-различен мач”, каза селекционерът на България.
 
„Много съм доволен от включването на Теди. Специално първо съм доволен за него, защото той е един играч, който заслужава да играе важни мачове, и е много добър човек, и балансира един елемент от играта, който е много важен за нас.”
 

Относно прогреса на Светослав Гоцев, Плачи коментира: „Можем да кажем, че един треньор, както когато един учител вижда, че неговите ученици прогресират в нещо, винаги е доволен. Но не е само Гоцев, който направи крачки напред, както може да видите. Отборът израсна забележимо през тези два месеца. Аз съм доволен от начина, по който играе отборът. Сега успяхме да спечелим. Но следващия път може да загубим. Но аз съм доволен от начина, по който игра отборът.”   

Лектори от Япония, Норвегия и Сърбия ще водят Треньорската конвенция на CEV в София

Ацуши Като е опитен волейболен треньор и инструктор от Япония

България ще играе приятелски турнир с Италия, Бразилия и Иран

Зала "Левски София" приема надпреварата през август

Национал на България с трансфер на Апенините

Георги Татаров подсили новака Юаса Батери (Гротадзолина)

Тежка загуба за България срещу Куба в Лигата на нациите

Момчетата ни допуснаха поражение с 0:3 гейма, като спечелиха само 56 точки в мача

България отстъпи пред световния шампион Италия (ВИДЕО)

Нашите не взеха гейм във волейболната Лига на нациите

Фурор за тима на Зетова в Тирана

Националният отбор на България приключи без загубен гейм груповата фаза на Балканиадата по волейбол до 18 години

Отнесохме Албания на Балканиадата по волейбол

Тимът на Антонина Зетова с 22 аса в Тирана

Иван Петков пое отбора на Ева Янева

Вижте подробности

България отнесе Турция за успех №3 във VNL (ВИДЕО)

Нашите вече имат 8 точки в актива си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки