Бразилия победи Италия в мач с шест гола (ВИДЕО+СНИМКИ)

По този начин "кариоките" ще избегнат тима на Испания на полуфиналите

Бразилия победи Италия в мач с шест гола (ВИДЕО+СНИМКИ)

Домакинът на турнира за Купата на конфедерациите Бразилия победи с 4:2 тима на Италия. Възпитаниците на Луис Фелипе Сколари бяха по-добрият отбор през почти цялия двубой и заслужено го спечелиха. Така "кариоките" си гарантираха първото място в група "А" на турнира и най-вероятно ще се срещнат с Уругвай на полуфиналите.

На два пъти Фред, по веднъж Неймар и Данте бяха точни за домакините. За тима на Чезаре Прандели се разписаха Емануеле Джакерини и Джорджо Киелини.

През първото полувреме бразилците контролираха почти всичко, което се случваше на терена. Показателни са ударите към вратата – 6 за „кариооките“ срещу нито един за тима на Чезаре Прандели. Бразилците бяха и доста по-остри в единоборствата. В резултат на това Италия направи две принудителни смени – в 26-ата минута Джакерини влезе на мястото на контузения Монтоливо, а само четири по-късно Абате прекрати участието си в мача и отстъпи мястото си на Маджо.

Бразилците също дадоха една жертва – в 34-ата минута Данте влезе на мястото на Давид Луис, който си беше изкарал жлът картон само осем минути след началото на двубоя. В края на първата част точно влезлият като резерва Данте отбеляза за южноамериканците. Голът беше признат, въпреки че защитникът на „кариоките“ бе в положение на засада.

Втората част предложи доста по-качествен футбол. Бразилците отново започнаха по-добре, но в 51-вата минута Джакелини изравни. След изпълнение на аут, топката стигна до Балотели който само с едно фамозно движение – с пета, от възгуха, изведе Джакелини и той с много плътен удар направи резултата 1:1.

Само четири по-късно обаче, в 55-ата, изключителен удар на Неймар от пряк свободен удар отново изведе „кариоките“ напред в резултата. Новото попълнение на Барселона сам си спечели нарушението, след което успя да отбележи. Италианският страж Джанлудиджи Буфон също има вина за гола, тъй като направи грешна стъпка вдясно и освободи близкия си ъгъл, което беше достатъчно за Неймар.



В 62-рата минута силен удар на Балотели от пряк свободен удар, но Жулио Сезар успя да боксира, но само четири по-късно след страхотен пас на Марсело, Фред направи 3:1. Нападателят успя да овладее топката, справи се и с Киелини, след което изстреля страшна тупалка, а Буфон остана без отговор за трети път тази вечер.



В 71-вата минута Джорджо Киелини върна интригата и направи резултата 2:3. Ситуацията при гола беше изключително любопитна. След изпълнение на корнер, последва разбъркване, чу се съдийски сигнал, след който защитникът на Ювентус вкара топката във вратата на Сезар. Впоследствие се разбра, че сигналът е бил за нарушение на Данте срещу Балотели, но съдията преосмисли решението си и зачете гола.



В 89-ата минута Фред сложи точка на спора с втория си гол в срещата. Марсело отправи удар от границата на наказателното поле, Буфон успя да го парира, но при добавката на Фред, италианският страж бе безпомощен.

Така тимът на Луис Фелипе Сколари си осигури първото място в групата, което ще им позволи да избегне Испания на полуфиналите. Италианците остават втори и ще трябва да мерят сили с „Ла фурия“, като имат да си връщат за позорно загубения финал с 0:4 на Евро 2012.

ИТАЛИЯ – БРАЗИЛИЯ 2:4
0:1 Данте (45’+1)
1:1 Джакерини (51’)
1:2 Неймар (55’)
1:3 Фред (66’)
2:3 Киелини (71’)
2:4 Фред (89’) 
 
Състави:
 
Италия: Джанлуиджи Буфон (к), Джорджо Киелини, Матия де Силио, Антонио Кандрева, Алберто Акуилани, Клаудио Маркизио, Марио Балотели, Рикардо Монтоливо (Емануеле Джакерини 26‘), Леонардо Бонучи, Игнасио Абате (Кристиан Маджо 30‘), Алесандри Диамнати (Ел Шарави 72‘).

Бразилия: Жулио Сезар, Даниел Алвеш, Тиаго Силва, Давид Луис (Данте 34‘), Марсело, Ернандес, Фред, Неймар (Бернард 69‘), Оскар, Луис Гоставо, Хълк (Фернандо 76‘).  

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки