1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Пътищата пред ЦСКА са три, Ботев (Пд) няма да играе в евротурнирите

Пътищата пред ЦСКА са три, Ботев (Пд) няма да играе в евротурнирите

Въпреки всички неясноти около бъдещето на клуба, от „Титан" не си мръднаха пръста и до приключването на работния ден в петък в БФС не бе постъпил никакъв документ от „Българска армия"

Пътищата пред ЦСКА са три, Ботев (Пд) няма да играе в евротурнирите

Ботев (Пд) със сигурност няма да играе в Европа, каквото и да се случи с ЦСКА, пише „Меридиан мач”.

Ако от „Българска армия" бяха коректни и бяха уведомили чрез официално съобщение БФС и УЕФА, че няма да участват в следващото издание на евротурнирите, почти сигурно пловдивчани, които завършиха четвърти, щяха да заемат мястото на „червените".

Въпреки всички неясноти около бъдещето на клуба, от „Титан" не си мръднаха пръста и до приключването на работния ден в петък в БФС не бе постъпил никакъв документ от „Българска армия".

След като няма нищо черно на бяло, няма как от „Иван Асен II" 26 да вземат самосиндикално мерки и да поискат от УЕФА да извади ЦСКА, които имат лиценз за турнирите, и да се опитат да вкарат друг отбор на тяхното място.

Иначе въпреки, че привидно пътищата пред Стоичков и ЦСКА са много, то основните варианти всъщност са само три, допълва изданието.

При първия
трябва да бъде обявен фалит и клубът да заиграе в „А" окръжна група. При това положение клубът ще запази историята си. Така Стойчо Младенов, както и още 20-ина футболисти и треньори, чакащи парите си от ЦСКА, няма да получат нищо. Задълженията на ЦСКА са над 35 милиона лева. След фалита ще бъде назначен синдик, който ще поеме управлението и разплащането с кредиторите. Една от задачите му ще бъде да разпродаде активите и с тях да бъдат погасени задълженията. Такива обаче няма. Единствената възможност е да пристигнат парите, които Мерсин дължи за Спас Делев, а Лех за Сашо Тонев. Това са 1,1 милиона евро. Тези пари обаче ще отидат за банки и институции, които са с предимство пред физическите лица.

При втория ЦСКА трябва да вземе лиценза на друг клуба от „А" група и да продължи участието си под ново име - да речем ЦСКА 1923. Тогава обаче клубът губи историята и успехите си. На този етап „армейците" сондират възможността да вземат лиценза на новака Любимец.

Третият изглежда най-малко вероятен - Стоичков и анонсирания кръг от благодетели да започнат изплащането на 35 милиона лева дългове и всичко друго да остане по старому.

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев