1. Novsport
  2. - "А" група
  3. Роман Прохазка: Николай Митов не ми даде шанс

Роман Прохазка: Николай Митов не ми даде шанс

„Можех да остана в българското първенство, двама местни треньори лично говориха с мен”

Роман Прохазка: Николай Митов не ми даде шанс

Халфът Роман Прохазка се оплака пред медиите в родината си, че не е получил достатъчно възможности за изява от Николай Митов. Левски преотстъпи словака на Спартак Търнава, откъдето го закупи през лятото на 2012 година. Роман изигра 30 мача за сините през миналия сезон във всички турнири. Той бе титуляр през есента, но през пролетта изпадна от състава.

"След смяната на треньора не получавах толкова шансове, колкото бих искал. След края на сезона вече знаех, че нямам място в Левски. Приех за реалност, не съм се сърдил. Затова започнах да се оглеждам за някои опции. Спартак Търнава бе А най-сериозният кандидат и затова се съгласих да се завърна в отбора. Договорът ми за наем е за една година, след това ще видим какво ще се случи. Нямах лични проблеми с новия треньор (б.р. - Николай Митов), но играх много малко при него."

"Действах повече като десен бек, когато титулярят на този пост бе контузен. Но не получих възможност да се докажа като халф. Научих много от престоя си в Левски. Бях принуден да се доказвам докрай във всяка тренировка, за да имам място в стартовия състав. Мисля, че играта ми прогресира. Сега мога да пренеса този си опит в Спартак. Не съжалявам за трансфера си в България. Определям го като стъпка напред. Видях как се работи в голям клуб в чужбина. Клубът не престава да се развива. Направихме каквото можахме, но не успяхме да станем шампиони, фенове-те ни подкрепяха докрай. Клубът строи и нов стадион. След като бе срутена главната трибуна, всички се чувствахме странно, но знаем, че бе за добро. Скоро Левски ще има модерен стадион", каза Прохазка. Той сподели, че е имал оферти и от други български отбори.

"Не ми липсваха предложения, можех да остана в българското първенство. Дори двама местни треньори говориха лично с мен. В крайна сметка обаче предпочетох да се завърна в Спартак", завърши Прохазка.