Сензациите в пресата: БФС пита какво се случва с ЦСКА

Нефтохимик става лицензоносител, Левски минава на план Б за защитник и още…

Сензациите в пресата: БФС пита какво се случва с ЦСКА

Сензациите в пресата днес, 23 юни 2013 година:









„Труд”: БФС пита какво се случва с ЦСКА
БФС ще иска обяснение в понеделник какво се случва с ЦСКА. Ще се търсят отговори обявено ли е дружеството в несъстоятелност и какви са плановете занапред. Очаква се „Нефтохимик" да се влее в новото акционерно дружество, което ще се създаде, вероятно с име ЦСКА 1923 или ЦСКА 1948. Няма да има купуване на лиценза на бургаския клуб. Той отговаря на петте параметъра, за да е изряден. Ако има вливане и новият клуб вземе лиценз, той ще трябва да пререгистрира дружеството в София, след което да заяви стадион в столицата, където да играе. Вероятно ЦСКА (новият) ще изчака да бъде прекратен договорът за концесия с обявеното в несъстоятелност (старо) дружество, за да вземе Панчарево и „Българска армия". Дотогава може би ще се използва „Васил Левски". БФС ще остави нещата в ръцете на Лицензионната комисия, която е най-компетентна и автономна - тя е под шапката на УЕФА, а не на родната централа. Но не е изключено да се наложи и свикване на извънреден Изпълком, за да одобри решението на комисията. Друг въпрос, върху който в БФС ще се наложи да умуват, е с програмата на „А" група. Тя вече бе изтеглена и в нея фигурират и „Нефтохимик", и ЦСКА. По ирония на съдбата в първи кръг бургаският отбор гостува на... „Литекс", чийто благодетел Гриша Ганчев все още се сочи като основен двигател на новото дружество с име ЦСКА.

„Тема спорт”: Левски минава на план Б за защитник

Левски удря на сериозен камък в опита си да подсили защитата на отбора. Треньорът Николай Митов настоява съставът да бъде укрепен с поне двама централни бранители. Заради новата финансова политика обаче на сините им е доста трудно да осъществят качествен трансфер. От "Герена" са водили преговори до този момент с над петима от набелязаните играчи за този пост, но в крайна сметка са получили категорично "Не" или от самите състезатели, или от клубовете им. Левски не успя да привлече Георги Терзиев от Черноморец, не можа да постигне договорка и с напусналия Лудогорец Любомир Гулдан, както и холандеца от НАК Бреда Кеес Льойкс. В момента е задействан план Б и близки до клуба мениджъри спешно предлагат на Митов други играчи. Така по всичко личи, че Левски ще започне участието си в първия квалификационен кръг на Лига Европа на 4 юли без нов бранител.

„Меридиан мач”: Пирин (Гоце Делчев) чака нападател
С привличането на нов нападател по всяка вероятност ще завърши селекцията в Пирин (Гоце Делчев). За момента единственото ново попълнение е дошлият от Локомотив (Сф) защитник Николай Николов. Треньорът Тенчо Тенев иска да засили конкуренцията и в атаката, като е сигурно, че новият играч в тази линия ще е българин. Стана ясен и окончателният списък с контролите на тима. Днес неврокопчани ще срещнат от 15 часа Лудогорец в Смолян. Проверката ще е от толкова ранен час по настояване на шампионите, които веднага след мача си заминават за Разград. Останалите контроли на Пирин са на 30 юни с Берое, на 2 юли с Черно море, 3 юли със Славия, 4 юли с Ксанти (в Ксанти), 8 юли с Ягодина и 10 юли с Арис (Солун). Евентуално може да има и още един спаринг на 12 юли, ако се намери съперник. Пирин ще тренира до началото на сезона на база, която се намира в Гърция, на няколко километра от българската граница. От клуба са много доволни от условията за подготовка и отношението към тях от страна на гръцките си домакини.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки