1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Вуцата за Мъри: Той е никой, но живее с идеята, че е постигнал много във футбола

Вуцата за Мъри: Той е никой, но живее с идеята, че е постигнал много във футбола

„Постигна участие в Шампионска лига, но знаем какви са резултатите там”

Вуцата за Мъри: Той е никой, но живее с идеята, че е постигнал много във футбола

Легендата на Левски Иван Вуцов коментира всичко случващо се в любимия му клуб, както и нападките, които бившият наставник на „сините” и настоящ на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов отправи към него.

„Тази година Левски загуби и титлата, и купата, а и играта като съдържание не бе на ниво. Футболната общественост не беше удовлетворена от продукцията, която правеха футболистите на терена. Задължително е да се направят някакви промени, но не козметични, а да се стигне по-далеч. Ръководството на Левски взе някои верни решения, които предполагам, че ще бъдат за добро и предполагам, че ще бъде един успешен ход”, каза Вуцов в интервю за предаването „Зона спорт” по bTV.

„Аз думата съветник не я обичам. Ползвали са ме. Действително с Иво Тонев поддържахме добри контакти. Не съм говорил дали оставам, но сърцето и душата му остават. По-важното е, че се направиха някои ходове, но трябва и още няколко, защото тази година ще бъде юбилейна за нашия клуб и трябват успехи, и добри резултати. Отсъствието на Наско Сираков и държанието му извън клуба много отдавна казах, че това е грешен ход и е недопустимо една личност като Сираков да бъде държан настрани от клуба, в който той израсна, на който е дал много и е ръководил при това успешно."

"След като Тодор Батков каза "А", трябваше да каже и "Б". Трябваше Наско Сираков и Иво Тонев да направят тандем. Тонев показа, че може да работи и даде немалко на Левски, независимо, че нямаше успехи. Мисля, че за него има място в тима. Много хора казваха в началото, че той не е левскар, но Иво Тонев доказа, че е професионалист. Работата му е ясна и може да работи с чисто сърце и да направи още неща в юбилейната година в клуба.”

Сираков има ясна представа за футбола и за организацията на един клуб. Той ще постави първата крачка за бъдещите успехи. При него ще има ред и дисциплина, всеки ще си знае правата и задълженията. Наско ще изчисти клуба от това, което е необходимо.”

„Смятам, че Боримиров е човек, който познава нещата. Добър професионалист, защото той опита в живота и един професионален клуб, какъвто е Мюнхен 1860. Има място за него и той да допринесе за нещо хубаво с опита, който има.
Миналия сезон съставът не беше на ниво, за да се противопостави на компактните отбори като Лудогорец и Ботев (Пловдив). Не познавам детайлно работата на треньора Николай Митов, но хората му вярват и му е гласувано доверие. Вярвам, че ще намери сили да преглътне тази горчилка. Смятам, че и Мариян Христов, и Топузаков могат да бъдат полезни.”

Цветан Генков го познавам. Безспорно е един футболист, който показва напредък. Искрено вярвам, че той ще бъде качествена фигура, която е необходима за нашия отбор. Задължително трябва да се заздрави защитата. И играчи, и ръководители са длъжни да осигурят необходимите условия, в които футболистите да работят всеотдайно и да изтрият това, което направиха тази година. Крайно време е тази фантастична публика да бъде зарадвана. Няма защо повече да я мъчим, а да направим нещо, за да идва на "Герена" със задоволство от видяното на терена.”

„Не искам да обръщам внимание на това, което е казал Мъри Стоилов. Мисля, че той си е превишил правата и се е помислил за кой знае какъв. Няма да му отговарям. Искам да му кажа, че аз в тези 30 години не съм се допирал до Левски. Бил съм на други постове и на други места. Не съм имал възможност нито да помагам, нито да преча на Левски, нито да давам съвети за каквото и да било. Що се касае за освобождаването на Стоилов и Сираков от Левски, там нещата са ясни. Те дойдоха благодарение на неразбирателството между президента и тях."

"Най-много ми тежи това, че в това нещо се криел интересът да намеря път за Велислав да отиде там. Няма такова нещо. Точно обратното. Когато Велислав отиде, аз не бях съгласен в този момент да отива. Не че не заслужава, но не беше подходящ моментът. Трябва да се съжалява само, че Сираков беше освободен. Като Стоилов ще намерят много. Той живее с идеята, че ще се върне в клуба, но той още е никой. Постигна участие в Шампионска лига, но знаем какви са резултатите там. Ако за Сираков трябва да се съжалява, то за Стоилов - да си гледа там нещата и да живее с тази идея, че той е постигнал много във футбола. Ще видим докъде ще стигне", заяви Вуцов.

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев