1. Novsport
  2. - Испания
  3. "Ла Фурия" помете шампиона на Африка без проблем - 3:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Ла Фурия" помете шампиона на Африка без проблем - 3:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Жорди Алба вкара два гола, а Торес вкара веднага след влизането си от пейката, мечтан сблъсък Италия - Испания на полуфинал

"Ла Фурия" помете шампиона на Африка без проблем - 3:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)
Испания победи Нигерия с 3:0 и завърши само с победи в група „Б” на Купата на конфедерациите в Бразилия. Жорди Алба се отчете с два гола за световния и европейски шампион още в началото и в сами край на мача, а след почивката Фернандо Торес вкара втория гол само две минути след появяването си на терена.

В другия мач от групата Уругвай очаквано разгроми Таити с 8:0 и се класира за полуфиналите.  Испания завърши като лидер в групата с пълен актив от 9 точки, Уругвай продължава напред с 6, Нигерия отпада с 3, а Таити завърши на дъното без точки, но спечели сърцата на футболните фенове. Таитяните се отчетоха само с един гол и обща голова разлика 1:24.

Така в сряда, 26 юни, в първия полуфинал Бразилия ще играе с Уругвай в горещо южноамериканско дерби.

Ден по-късно в четвъртък, 27 юни, предстои повторение на финала от Евро 2012 – Испания срещу Италия. Марио Балотели лично се закани да отмъсти на „Ла Фурия” за унизителната загуба с 0:4 във финала на европейското.

Тази вечер на стадиона във Форталеза Испания игра далеч под своите възможности, а Нигерия показа добра игра и заслужаваше да отбележи поне един гол. Въпреки видимо по-малката мотивация на испанците, възпитаниците на Дел Боске показаха, че притежават изключителна класа и без да се напрягат вкараха три гола на шампиона на Африка, а изпуснаха поне още толкова.

Испания рано даде заявка за рутинна победа и поведе още в 3-ата минута след отлична солоа акция на Жорди Алба. Иниеста пусна за своя съотборник в Барселона на левия фланг, Алба измъкна топката между трима бранители, тя се върна в него след щастлив рикошет и левият бек с едно докосване с левия крак прати по земя в мрежата за 1:0.



Иниеста пусна за Сеск, но Енияма изби удара. Испания изцяло контролираше събитията, но постепенно отхлаби хватката в средата на терена и нигерийците живнаха.

Виктор Валдес лови шут на Мба, а Солдадо получи сам срещу Енияма, но стреля право в тялото на вратаря.

Солдадо после центрира остро отдясно, но Фабрегас не очакваше защитникът пред него да се размине с топката и от 5-6 метра пред вратата нацели дясната греда.

Нигерия имаше шансове, но ги пропиляваше с лека ръка. Муса пусна за Идейе в началото на втората част, но той на нацели добре топката. Пред другата врата Шави стреля малко покрай целта от пряк свободен удар.

Фернандо Торес набързо показа, че се намира в добра форма. Нападателят на Челси замени Солдадо след час игра и само две минути по-късно прати центриране на Педро отляво с плонж в мрежата – 2:0. Това бе пети гол за Торес от началото на турнира след четирите му попадения в мача с Таити.

Испания предостави инициативата на „суперорлите”, които нямаха идея как да превземат вратата на Валдес.

Две минути преди края Давид Вия изпълни бързо пряк свободен удар, Жорди Алба тръгна зад централната линия и се измъкна от защитата на Нигерия, а останал сам срещу вратаря го заобиколи като типичен централен нападател и пусна в празната врата за крайното 3:0.


Купа на Конфедерациите 2013, Група B


Поз   Отбор М П Р З ОГ   ДГ г.раз. Точки  
1   Испания 3 3 0 0 15 : 1 14 9 Финален рунд
2   Уругвай 3 2 0 1 11 : 3 8 6 Финален рунд
3   Нигерия 3 1 0 2 7 : 6 1 3  
4   Таити 3 0 0 3 1 : 24 -23 0

Нигерия - Испания 0:3
0:1 Алба '3
0:2 Торес '62
0:3 Алба '88

Сензация в Ла Лига! Осасуна вкара 4 на Барса (ВИДЕО)

Каталунците безсилни в Памплома

Анчелоти: Свикнали сме и без Мбапе

Нападателят аут за дербито с Атлетико

ОБЗОР: Атлетико пречупи Селта в 90-ата минута (ВИДЕО)

С гол на резервата Хулиан Алварес

Време е за нова победа на Валенсия

"Прилепите" са притиснати до стената

Медиите в Испания: Сезонът за Тер Стеген приключи!

Както е известно, вратарят се контузи срещу Виляреал

Барса се отърси от загубата срещу Монако и размаза Виляреал (ВИДЕО)

Каталунците постигнаха гръмка победа с 5:1

Шок за Барса! Тер Стеген май се контузи тежко

Той бе изнесен на носилка

Атлетик Билбао записа победа над Селта и продължава да трупа увереност в Ла Лига (ВИДЕО)

Баските победиха с 3:1

Супер новини за Барса! Гави се връща по-рано от очакваното

Възстановяването му напредва с големи обороти