На Ли и Стосър газят на старта на "Уимбълдън"

42-годишната японка Кимико Дате-Крум също започна с победа

На Ли и Стосър газят на старта на "Уимбълдън"
Поставената под номер 6 в основната схема На Ли (Китай) се класира за втория кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Шампионката от "Ролан Гарос" за 2011-а година Ли разгроми Михаела Крайчек (Холандия) с 6:1, 6:1 за 67 минути.
 
Във втория кръг На Ли ще играе с победителката от мача между Симона Халеп (Румъния) или Олга Говорцова (Беларус).
 
24-годишната Крайчек не е играла на Уимбълдън от 2008-ма година насам. Нейният брат Рихард спечели титлата на сингъл при мъжете през 1996-та.
 
Напред в турнира продължава и номер 14 Саманта Стосър (Австралия), която се наложи над Анна Каролина Шмидлова (Словакия) с 6:1, 6:3 за 70 минути.
 
42-годишната японка Кимико Дате-Крум стартира с победа на тревните кортове в Лондон, след като спечели с 6:0, 6:2 за 44 минути срещу Карина Витхьофт (Германия).
 
Дате-Крум е втората най-възрастна тенисистка, която печели мач на "Уимбълдън" след Мартина Навратилова, която на 47 години достигна до втория кръг през 2004-а година. Германката Витхьофт е едва 18-годишна и дебютира на турнир от Големия Шлем.
 

Бившата номер 4 в света Дате-Крум достигна на полуфиналите на "Уимбълдън" през 1996-а година, няколко месеца след като Витхьофт е отпразнувала своя първи рожден ден. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки