Черно море излъга Черноморец с 1:0 в морско дерби

Капитанът Георги Илиев вкара победния гол от дузпа в 7-ата минута

Черно море излъга Черноморец с 1:0 в морско дерби

Черно море (Варна) победи Черноморец (Бургас) с 1:0 в контролна среща, играна в Ракитово. Единствения гол вкара капитанът на варненци Георги Илиев от дузпа в 7-ата минута, отсъдена за нарушение срещу Симеон Райков.

Бургазлии владееха изцяло инициативата през първата част. Опасни положения за „акулите“ създадоха Маркиньос, Петър Атанасов и Яни Пехливанов.

През втората част момчетата на Димитър Димитров отстъпиха донякъде владеенето на топката на своя противник и го допуснаха по-близо до своята врата. На няколко пъти Ник Дашев се намеси с вещина и предотврати няколко опасни положения на „моряците”.

Все пак последните 15 минути „акулите“ отново упражниха натиск, но липсата на концентрация в завършващата фаза ги лиши от възможността за отбелязване на гол.

Следващата контрола на Черноморец е на 28-ми юни (петък) срещу тима на ЦСКА. Срещата ще се играе на стадион „Българска армия“.

След днешния мач с „акулите” старши треньорът на Черно море Георги Иванов изрази задоволство от първата контрола на тима от лятната подготовка.

"Като за първа контрола от лятната подготовка съм доволен от старанието на момчетата. Получиха се хубави неща срещу силен съперник, все още е рано да давам персонални оценки за новите играчи. Продължаваме да работим по план, като очакваме още няколко нови попълнения", коментира Георги Иванов. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки