Бразилия е първият финалист на Купата на конфедерациите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гол на Паулиньо четири минути преди края прати "Селесао" на финала в неделя

Бразилия е първият финалист на Купата на конфедерациите (ВИДЕО+СНИМКИ)
Бразилия е първият финалист в турнира за Купата на конфедерациите. Домакинът на надпреварата и носител на трофея победи шампионът на Копа Америка Уругвай с 2:1 в южноамериканското дерби на полуфиналите. Победният гол за „Селесао” вкара Паулиньо с глава четири минути преди края на редовните 90, като през първото полувреме Диего Форлан пропусна дузпа за „Ла Селесте”.
 
Иначе Фред, който започва своята кариера в Бело Оризонте, където се проведе мачът, изведе тима, воден от Луис Фелипе Сколари, в 41-ата минута. Едисон Кавани изравни в 48-ата и когато изглеждаше, че победителят ще бъде определен след продължения или дузпи, халфът на Коринтианс Паулиньо фиксира крайното 2:1 след изпълнение на корнер и прати Бразилия на финала в неделя срещу понеделник. В другия полуфинал в четвъртък от 22:00 ч излизат световният и европейски шампион Испания и Италия в повторение на финала на Евро 2012.
 
Диего Форлан, който изигра своя 101-и мач, пропусна дузпа в 13-ата минута, след като защитникът на Челси Давид Луис повали Диего Лугано в наказателното поле. Жулио Сезар хвана ъгъла на нападателя и изби топката.

 
Бразилия поведе в 40-ата минута, когато Неймар пусна дълга топка към Паулиньо и рикоширалият шут на последния попадна у Фред, който оплете топката в мрежата, макар и малко нескопосано.
 

 
Уругвай се нуждаеше от три минути след почивката, за да изравни. Бразилската отбрана нееднократно се провали в опитите си да изчисти и когато слаб пас на Тиаго Силва стигна до Едисон Кавани, Ел Матадор не направи грешка с диагонален удар в долния ъгъл.
 


След този гол Неймар и Фред можеха да вкарат втори гол за Бразилия, но бяха неточни. Тиаго Силва пък щеше да си вкара автогол, а удар на Кавани мина на сантиметри встрани от вратата на "Селесао" след рикошет в крак на защитник. 
 
Мачът отиваше към закономерно равенство, когато Паулиньо донесе победата за домакините, засичайки точно корнер на Неймар в 86-ата минута.
 
Финалът е в Рио де Жанейро. Там Бразилия ще спори с победителя от другия полуфинал между Испания и Италия. Ако победи, тимът на Фелипе Сколари ще спечели 3-та поредна и общо 4-та титла в този турнир.



БРАЗИЛИЯ – УРУГВАЙ 2:1
1:0 Фред (41’)
1:1 Кавани (48’)
2:1 Паулиньо (86’)
 
Стадион: „Ещадио Говернадор Магаляеш Пинто, Бело Оризонте, 57 483 зрители

 

Съдия: Енрике Осес (Чили)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки