Няма да се превръщам в ликвидатор на ЦСКА, отсече Камата и замина за Барса

„Не искам да участвам в машинации, които да доведат до заличаване на историята на моя отбор”

Няма да се превръщам в ликвидатор на ЦСКА, отсече Камата и замина за Барса

Треньорът на ЦСКА Христо Стоичков замина спешно за Барселона и остави разпродажбата на футболисти на заден план, пише „Меридиан мач”. Камата отложи за понеделник решението си дали да стане собственик на ЦСКА.

Явно Ицо има съвсем други планове за „армейците", които не са свързани с напускащите един след друг разглезени играчи. Според изданието, Стоичков ще се срещне с близкия си приятел Лъчо Танев. Двамата ще обмислят различни варианти за развитието на ЦСКА.

Христо Стоичков е поставил едно изключително важно условие пред „Титан", за да остане. Камата ще поеме отбора на сърцето си, но само ако е чист от финансови задължения.

За момента намеренията на „Титан" били ЦСКА да играе в „А" група с лиценза на Нефтохимик, който вече бил спазарен. Това обаче не е сигурно предвид досегашното поведение на пернишките бизнесмени.

Не искам да участвам в машинации, които да доведат до заличаване на историята на ЦСКА. Няма да се превръщам в ликвидатор на моя отбор и после да не мога да се покажа на улицата", споделил Стоичков, преди да тръгне към Барселона.

"Христо се нервира допълнително от плювните срещу Гришата. Истината е съвсем друга, но Ганчев не пожела да я каже. Той бeше подведен, че ще вземе ЦСКА без пари, а всъщност му беше поискана немалка сума. Доста неща останаха скрити, но Христо Стоичков е свидетел на всичко", споделиха хората от най-близкото обкръжение на Камара пред "Стандарт".

Така облаците над ЦСКА стават все по-гъсти. Не е ясно как дори тоталната разпродажба на "Титан" ще събере пари за покриване на задълженията. Според босовете те са 12-13 милиона лева, но кой ли знае. Обявяването на "червените" и в юридическа ликвидация изглежда неизбежно.

Вариантът с покупка на "Нефтохимик" е актуален, но се проточи съмнително дълго. Засега Ицо не иска да чуе за минаване през "Б" група с прекръстване на "Чавдар" (Етрополе) на ЦСКА 1923.

Въпросът е дали ще му бъде оставен избор за действие. Според последните слухове все пак Гриша Ганчев може да подаде ръка в последния момент и да премести "Литекс" на "Армията". Той обаче чака сеирът на "Титан" да свърши с неизбежната гибел.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки