Антъни Бенет бе избран за номер 1 в драфта на НБА

Канадецът отива в Кливланд Кавалиърс

Антъни Бенет бе избран за номер 1 в драфта на НБА

Кавалиърс Канадецът Антъни Бенет беше избран под номер 1 в първия кръг на драфта на националната баскетболна асоциация и става първият баскетболист от тази страна, който влиза в лигата. Бенет, който до момента играеше в Университета на Невада (Лас Вегас) и беше избран за №1 в дивизията Уест Монтейн, ще се присъедини към отбора на Кливланд Кавалиърс.

Центърът Алекс Лен от Мериленд и Нерленс Ноел от шампиона при университетите Кентъки, които бяха смятани за фаворити в драфта, бяха оставени чак 5-и и 6-и. Лен отива в отбора на Финикс Сънс, а Ноел вече е част от Ню орлиънс Пеликанс.

"Изключително съм изненадан. Отивам в Кливланд, откъдето стартира самият ЛеБрон Джеймс. Ако повторя кариерата му дори наполовина, ще бъда много щастлив, заяви доволният Бенет. № 2 от първия кръг на драфта Виктор Оладипо от отбора на Индиана ще се състезава през новия сезон за Орландо Меджик. Ото Портър от Джорджтаун вече е част от Вашингтон, а центърът Коуди Целър от Индиана отива в Шарлот Хорнетс. Пойнт-гардът на Канзас Юнивърсити Бен Маклемър, който беше прогнозиран като част от топ 3 в драфта, остана чак 7-и и се мести в отбора на Сакраменто Кингс.

Останалите, които допълват топ 10 са: Кентавиус Колдуъл-Поуп от Джорджия в Детройт Пистънс, Трей Бърк от Мичиган в Минесота Тимбъруулвс и Си Джей Маккалъм от Лей в Портланд. В същото време пък телевизия ESPN съобщи без да се позовава на официален източник, че звездата Дуайт Хауърд няма да поднови договора си с Лос Анджелис Лейкърс и от следващия месец става свободен агент.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки