Аршавин нападна Арсенал: Едва не изпаднах в депресия от скука в Лондон

Беше много трудно да тренирам, знаейки че няма да играя, оплака се руският национал

Аршавин нападна Арсенал: Едва не изпаднах в депресия от скука в Лондон
Андрей Аршавин напусна Арсенал и се върна в Зенит, но веднага след трансфера нападна „артилеристите”. Фланговият футболист обяви, че е бил толкова отегчен в последния си сезон на „Емирейтс”, че е бил близо до изпадане в депресия.

Аршавин стана рекордната покупка на Арсенал, когато пристигна в Лондон срещу 17,5 млн. евро от Санкт Петербург през 2009 година. Той изигра само 7 мача за Арсенал през миналия сезон и обяви, че за него е било истинско наказание да тренира всяка седмица на върха на възможностите си, знаейки че няма да играе като титуляр.

„Факт е, че не желаех да остана в Англия, това беше ясно от януари. Не съжалявам за нищо, но трябваше да си тръгна. Беше наказание да седя на пейката. Да тренираш, въпреки че знаеш, че няма да играеш е трудно от чисто психологическа гледна точка”, казва Аршавин за „Спорт Експрес” в родината си и разкрива:

„Почти бях изпаднал в депресия, но не се подадох, защото имам силна психика. Монотонният и скучен живот там ме убиваше”.

Аршавин беше най-голямото име в списъка от 14 играчи, които не получиха предложения за нови договори от Арсен Венгер и напуснаха „топчиите” през лятото.

Аршавин ще се запомни в Арсенал с 4-те си гола срещу Ливърпул в един луд мач, завършил 4:4 на „Анфийлд”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки