Мечтаният финал: Бразилия – Испания

Двата тима ще спорят за трофея от Купата на конфедерациите

Мечтаният финал: Бразилия – Испания

Бразилия срещу Испания е мечтаният финал за Купата на конфедерациите. Желанието на милиони футболни фенове по света се сбъдна и двата тима ще си оспорват трофея. Селесао преследва разширяване на рекорда си с четвърта купа, докато за Испания целта е да допълни колекцията си. Ако червените фурии спечелят на "Маракана", то те ще са ликували с абсолютно всички възможни отличия като Франция. Златистите, които са петкратни първенци на планетата, ще отложат мечтите си за липсващата им олимпийска титла поне до Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г.

Бразилия и Испания бяха и фаворитите на букмейкърите, които този път не сбъркаха в прогнозите си. Селесао има известно предимство заради вдъхновението от домакинския фактор. Но в мачовете срещу Италия (4:2) и Уругвай (2:1) в играта на младия бразилски тим се видяха и доста слабости, особено в отбрана, от които опитен състав като испанския може да се възползва. Плюс за европейците е, че те не допускат амплитуди в представянето си и това им помага да се измъкнат сухи от заплетени ситуации. Понякога, както бе в 1/2-финала срещу Италия, спечелен след дузпи (7:6), и късметът им помага.

Луис Фелипе Сколари няма да изненада никого с титулярния си състав. Единствената въпросителна е свързана с Паулиньо. Халфът на Коринтианс пропусна заради контузия срещата срещу Италия, а сега хвана грип. Паулиньо обаче със сигурност ще бъде вдигнат за решаващия мач срещу фуриите.

В събота Жерар Пике и Серхио Рамос тренираха на облекчен режим, но ще са на линия за финала. "Контузиите им не са сериозни", твърди лекарят на фуриите Оскар Селада. По-важното е анонсираното от Дел Боске отсъствие на Шави. Според селекционера халфът на Барселона е изтощен физически, което ще му попречи да се изяви на ниво срещу Селесао. Шави ще остане на пейката, а в халфовата линия ще го замести Хави Мартинес (Байерн Мюнхен).

Другата промяна е в атаката. Дел Боске се връща на варианта от Евро 2012 с Фабрегас като фалшива "деветка". Сеск не игра в 1/2-финала срещу Италия, но е напълно възстановен. При това положение лидерът при стрелците в турнира Фернандо Торес (5) ще остане на пейката.

Испания има 2 победи в изиграните до момента 8 мача срещу Бразилия, „фуриите” спечелиха с 3:1 в 1/8-финал на Мондиал '34 и с 3:0 в контрола през 1990 г. във Виго.

Финалният двубой за Купата на конфедерациите стартира в 01:00 часа и ще бъде излъчен пряко по БНТ.

Депай остана без отбор в разгара на Евро 2024

Нападателят приключи с Атлетико

Двама приключиха с Барселона

Жоао Феликс няма да играе повече за каталунците

ПСЖ тества Барса с рекордна оферта за Ламин Ямал

Каталунците са готови да счупят световния рекорд

Начо Фернандес си тръгва от Реал и потегля към Саудитска Арабия

Той се е разбрал с Ал Кадисия

Анчелоти иска Рабио в Реал

Френският халф е опция за "белия балет"

Ламин Ямал ще запише поредния си рекорд с екипа на Испания

Вижте подробности

Официално: Бешикташ привлече Габриел Паулиста от Атлетико (Мадрид)

Той пристига като свободен агент

Реал (Мадрид) се чуди как да се отърве от разочарованието Рейниер Жесус

Той бе купен за 30 милиона евро, но така и не записа нито един мач за "кралете"

Флорентино Перес: Искам 16-ата през следващия сезон!

Президентът на Реал (Мадрид) е жаден за още големи успехи

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки