Сензациите в пресата: Пълна неяснота около Стоичков, Нефтохимик каза окончателно „не”

Тони Калво решава за Присо, в Нафтата чакат до вторник и още…

Сензациите в пресата: Пълна неяснота около Стоичков, Нефтохимик каза окончателно „не”

Сензациите в пресата днес, 30 юни 2013 година:









„Меридиан мач”: Пълна неяснота около Стоичков
Къде е Христо Стоичков? Това се питат в ЦСКА. От неяснотите около клуба на „Армията" тотално се сбъркаха къде е треньорът им. В четвъртък от ЦСКА казаха, че Ицо е отлетял за Барселона, а набързо бяха съчинени информациите, че там той се е видял със свои бивши съотборници от звездния тим на каталунците и им се е примолил за помощ.

Вчера вечерта обаче се появи информация, че Камата изобщо не е напускал България. Той си е в София и дори ще води тренировката на тима в понеделник. Както е известно, в събота и неделя няма занимания, тъй като отборът, който към момента е малко над 10 души, бе пуснат в почивка.

Във вторник ще бъде решителната среща между Ицо и „Титан" за акциите на ЦСКА. Според шефовете те ще му предадат чист клуб без задължения.

„Меридиан мач”: Тони Калво решава за Присо

Крилото на ЦСКА Нджонго Присо е трансферна цел на кипърския Анортозис. Дали обаче камерунецът ще отиде в тима от Ларнака решаващо значение има друг от крилата на отбора - бившия левскар Тони Калво. Ако каталунецът, който има желание да премине в друг европейски клуб, напусне тима, Присо е първият вариант на треньора за негов заместник. Нджонго Присо е сред играчите, които ще напуснат „Българска армия". По неофициална информация той възнамерява да съди ЦСКА, като дори се заговори, че вече е дал клуба на ФИФА заради неизплатени заплати. Камерунецът не успя да покаже качества за ЦСКА в престоя си в отбора, заради което доста пъти бе освиркван и обиждан от феновете.

„24 часа”: В Нефтохимик чакат до вторник
Четирима футболисти са напуснали „Нефтохимик". Тръгват си капитанът Момчил Желев, вратарят Цветомир Цанков, защитникът Мирослав Енчев и халфът Стамен Ангелов. Ангелов заминава на проби в отбор от Кипър. В понеделник ще бъде освободен Янаки Смирнов. Всички футболисти на лагера в Казанлък са бойкотирали контролата срещу „Раковски". Едната причина е заради обещана, но неполучена заплата за април, а другата страх от контузии, след като договорите им изтичат днес.

Играчите са получили оферти за нови, които ще бъдат разисквани във вторник, когато се завръща собственикът Николай Филипов. От четири дни всички необходими документи за преименуването на „Нефтохимик" в „ЦСКА 1923" са готови и само чакат превод на сумата, която е спазарена с „Титан". След това обаче всичко изненадващо е стопирано. При това положение най-вероятно е бургазлии да не започнат сезона, след като нямат пари за издръжка. Не са покрити и глобите отминалия сезон. БФС стопира сделката, въпреки че само преди години бе разрешено на Ивайло Дражев да премести „Черноморец" от Бургас в София и така да играе в първенството с лиценза на „Конелиано" от село Герман, който се бе класирал за елита.

„Меридиан мач”: Нефтохимик каза окончателно „не”
Вече няма абсолютно никакъв шанс Нефтохимик да се прекръсти на ЦСКА 1923 и да премести седалището си на стадион „Българска армия", научи „Меридиан Мач". Шефовете на бургазлии са взели решение да търсят спонсори за отбора и той да започне сезона в „А" група. Причината е ясна - съобщението на Лицензионната комисия. Както е известно, от БФС заявиха в прав текст, че дори и при най-малката нерегламентирана промяна в управлението на „нафтата" лицензът на клуба ще бъде взет, а отборът ще стартира във „В" група. Не е тайна, че от около 10 дни текат усилени преговори между „Титан" и босовете на „Нафтата" за лиценза на новака в елита. Според неофициална информация, ако бургазлии бяха дали лиценза си на ЦСКА, щяха да получат 1 млн. лева и щяха да стартират в „Б" група на мястото на Чавдар (Етрополе). Действието на Нефтохимик и тяхното окончателно „не" означават само едно - ако ЦСКА не покрие дълговете, които според Иво Иванов са около 12 млн. лева, ще започне новият сезон от „А" окръжна група. За това вече призна и маркетинговият директор на клуба Георги Павлов, според когото в момента ЦСКА е „съдран чувал".

„24 часа”: Очакват ЦСКА в група, където Левски е първи

Столичната „А" окръжна група е една от малкото, където „Левски" може да се похвали, че е шампион. Но не този от стадион „Георги Аспарухов", а от квартал „Драгалевци". Тимът спечели титлата с 12 точки преднина пред „Вихър" от Требич. След това обаче нямаше достатъчно аргументи, за да участва в квалификациите за трета дивизия и остана на това ниво във футбола ни. Така остава един от вероятните съперници на „червените", както предрече търговският директор на тима Георги Павлов.
Първенството се прочу през последната година с пистолета, който бе изваден на стадиона в квартал „Бенковски" от играч на „Локо 101". Той използва меле на терена, прибра се в съблекалнята и извади оръжието, за да го размаха срещу съперника от „Спартак" (Подгу-мер). В крайна сметка се оказа, че БФС няма точка, по която да накаже тима. Полицията пък стартира разследване и се оказа, че картотекираният не е този, който всъщност е бил на терена. „Локо 101" спечели само 1 точка през целия сезон и едва ли ще продължи да съществува. В тази група трябваше да играе легендарният тим на „Академик" (София), който изпадна от втора дивизия и след това се разпадна. Така приключи проектът на Манол Велев, който използва някога силния тим на „Вихър" (Горубляне), за да се опита да възроди „Академик", който в историята си има дори участие в евротурнирите. По принцип участниците в областните групи се решават в последния момент спрямо заявките. На най-долното ниво на столичния футбол в момента се намира и друг легендарен тим „Конелиано" от село Герман. Само през лятото на 2006 година той стана втори в Западната „Б" група, след което надви в бараж пловдивския „Марица" и стана вторият селски тим след „Олимпик" (Галата), който се класира за елита. След това обаче бе купен от Васил Божков и прехвърлен на небезизвестния Ивайло Дражев. Той го прекръсти на „Черноморец-Бургас" със седалище в София и го превърна в клоунадата на „А" група.
Дражевата трупа завърши цялото първенство с един равен и голова разлика от 8:131 и минус 2 точки. Така бяха подобрени всички антирекорди на „Раковски" (Русе). За улеснение на привържениците на ЦСКА предлагаме графика на отборите в двете областни групи от последното първенство, за да има как да се ориентират. Повечето от тях обаче играят на други стадиони, като „Банкя" е в Иваняне, а „Левски" (Чепинци) също е в квартал „Бенковски" с тима на „Нови Искър".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки