Масови арести на „червени” фенове след акция на МВР

15 души са задържани в СДВР във връзка с вчерашното нападение над сградата на БФС

Масови арести на „червени” фенове след акция на МВР

Тази сутрин е проведена операция на служители на СДВР по повод вчерашното нападение над офиса на централата на Българския футболен съюз (БФС), съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към момента в СДВР са доведени и задържани 15 души. Провеждат се разпити, които ще определят процесуалното им качество в образуваното досъдебно производство (извършители или свидетели). Всички материали по случая са докладвани в Софийската районна прокуратура по компетентност. Продължава работата на полицията за издирване на други участници в инцидента.

„Вчера, около обяд, фенове на столичен футболен клуб са се събрали в района на езерото „Ариана“. Друга част от тях са се движели по ул. „Цар Иван Асен II“. Около 12.00 часа двете групи са се събрали пред централата на Българския футболен съюз и са започнали да хвърлят камъни, предмети и пиротехнически изделия. Навременната намеса на полицията е предотвратила нанасянето на по-сериозни щети върху сградата на БФС”, припомнят от МВР.

За арестите потвърди и страницата на „червената” фракция "Офанзива":

"В момента над феновете на ЦСКА се извършва милиционерски геноцид. От 6 часа "органите на реда" извличат от домовете привърженици, които са участвали във вчерашния протест на "Орлов мост" и сградата на "БФС". Безобразието продължава и на ст. "Българска армия" където тече вторият ден от турнира в памет на Дени. Момчета, които са пътували натам, за да играят мачовете си са били задържани."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки