Мицански: Доволен съм, че се махнах от Кайзерслаутерн

Националът избрал „Карлсруе" пред „Франкфурт", „Падерборн" и „Аарау"

Мицански: Доволен съм, че се махнах от Кайзерслаутерн

Доволен съм, че си тръгнах от „Кайзерслаутерн", а още по-доволен съм от това, че нещата се развиха бързо и вече имам нов отбор. Така ще мога да се подготвям спокойно за новия сезон. Изминалата година бе изгубено време за мен и сега трябва бързо да наваксам и да покажа какво мога.

Това обяви пред „24 часа" националът Илиян Мицански малко, след като официално подписа с „Карлсруе". Нападателят се обвърза със завърналия се във Втора Бундеслига тим за 3 сезона. Мицански пристигна в Германия преди 3 г., когато „Кайзерслаутерн" плати за него 600 000 евро на полския „Заглембе". В Бундеслигата българинът рядко получаваше шанс, когато беше здрав. През миналата пролет се стигна до преотстъпване във второ-дивизионния „Франкфурт", където за 15 мача вкара 9 гола и записа асистенции. Немските медии отбелязват, че именно тези му изяви са накарали „Карлсруе" да го вземе.

През миналата есен мъките с „Кайзерслаутерн" продължиха и във Втора бундеслига и пак последва престой под наем, този път в „Инголщат" и не толкова успешен. Още в началото на месеца стана ясно, че Мицански и „лаутерите" искат окончателно да се разделят. На нападателя бе поставена цена от 300 000 евро. Не е ясно дали „Карлсруе" е платил точно толкова за Илиян. В договора обаче има клауза за процент за „Кайзерслаутерн" при следващ трансфер.

„Избрах „Карлсруе", защото все пак е отбор с традиции и успехи в Германия. Другите варианти пред мен бяха „Франкфурт", „Падерборн" и швейцарският „Аарау". Говорих с треньора и придобих впечатлението, че той държи да ме има в отбора си. Имах среща и с президента на клуба. Той ми обясни, че в „Карлсруе" е имало криза, която е овладяна. Задачата сега е до 2 г. да се атакува връщане в Бундеслигата", каза още Мицански.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки